Na przejazdach kolejowych doszło do około 40 wypadków .Czyli według niektórych komentujących to maszynista powinien bardziej uważać .A najlepiej zatrzymać się przed przejazdem i się upewnić czy może przejechać .Szanujmy się na drogach a wypadek może się zdarzyć każdemu.
Jak obserwuję rowerzystów na drogach, to mam wrażenie, że to ludzie pozbawieni instynktu samozachowawczego. Wjeżdża taki na skrzyżowanie, widzi że jadzie samochód, który nie zwalnia to pakuje się przed maskę. Nie rozumiem tego.
I co tak bez mandatu dla kierującej? Bo jest kobitka? Rowerzyści i piesi mają na drogach, ulicach i szosach PRZYWILEJE, a nie prawa! Ktoś kto wprowadził zmiany do kodeksu ruchu drogowego bardzo nie lubi kierowców i samochodów. Pytanie kto to jest? Konkretnie którzy politycy i eksperci za tymi PRZYWILEJAMI stoją? Jeden na pewno to pewniak, a kto jeszcze? Pozdrawiam.
Nagminnie spotykam się z tym, że rowerzyści przejeżdzają przez przejęcia dla pieszych, zamiast zatrzymać się i przeprowadzić rower. Inna sytuacja jest na ścierkach rowerowych, gdzie faktycznie mają pierwszeństwo.
Ale wjazd wprost z chodnika na przejście dla pieszych pod nadjeżdżające auto to proszenie się o guza.
Takie sobie pytanie. Dlaczego pasy i przejazdy na rondach budowane są 2 m od ronda pod kątem 45 stopni jak można zauważyć rowerzystę w martwym polu jadącego ok 30-40 km/h będąc w ruchu z innymi autami. Podpowiem - trzeba zablokować ruch na rondzie i upewnić się, że możemy przejechać. WIWAT PROJEKTANCI I LEGISLATORZY Z WIEJSKIEJ!!!!!!!!!!!!! Przejeżdzałem ostatnio Górną ta przeszkoda na drodze to MAJSTERSZTYK!! A można było przesunąć przejście o 20 metrów pod latarnie.
Wcale mnie to nie dziwi. Kiedyś często jeździłem rowerem. Jadąc ścieżką rowerową, gdy zbliżałem się do przejazdu przez drogę i widziałem, że nadjeżdża kobieta zawsze się zatrzymywałem, bo niewiasty mają to do siebie, że nawet jak masz pierwszeństwo to się nie zatrzymują, tylko jadą dalej. Zobaczcie sami. Dzięki temu uniknąłem z całą pewnością kilku kolizji.
Nie którzy rowerzyści to nie patrzą że auto jedzie i się pchają, powinni też zwolnić dojeżdżając do jezdni
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!