A na co i komu i po co ten samolot jest szykowany? Ktoś sobie szykuje już ewakuację z budynku nieopodal Biedrony na hali?
Nie lepiej poczekać na katapultę która gdzieś tak w okolicach jesiennych wyborów powinna zadziałać?
myślę że zorientowani w temacie wiedzą że na naszym lokalnym podwórku też mamy takie miejsce a dokładniej chodzi o las wolborski
Do P51: z tego co wiem często samoloty wykorzystywano do walki z czołgami więc mogły niejako współpracować z kolumnami pancernymi...ale cóż nie znam się , a ten Henschel z tego co wiem czasami współpracował z jednostkami artylerii. Więc można im wybaczyć. Muszę to zbadać, aż nie chce się wierzyć aby pasjonaci historii mówili rzeczy zupełnie nieuzasadnione
Do P51 i tempusa. O ile słyszałem dobrze to tam pada stwierdzenie "działały na rzecz 1 Armii Pancernej" i potem poprawka, że "na rzecz 1 Dywizji Pancernej". więc działały a nie wchodziły w skład. To normalne, samoloty rozpoznawcze wykonywały bardzo dużo lotów na potrzeby jednostek lądowych. Inna sprawa, że troche nie po polsku to zostało powiedziane. Ale widocznie jak siedzą w wojskowości to wojskowego języka nabywają :))) a w tekscie pisanym palneli głupote
A możesz podać więcej szczegółów?
Że co proszę? Powinno być "przez polski myśliwiec". Czyżby to pisał Walduś Kiepski?
To nie była 'awaria' spadochronu niemieckiego lotnika który wyskoczył. Zginął z innej przyczyny. Znam tą sprawę z opowiadania naocznego świadka.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!