Czemu właściwie mężczyźni mają czelność się wypowiadać? Który chce żeby Jego żona urodziła dziecko z nieprawego łoża (gwałtu), albo umarła w trakcie ciąży? Który chętny? A co z waszymi córkami? Skażecie je na śmierć bo ciąża pozamaciczna je zabije? Który z was będzie niósł trumnę z ciałem dziecka, które z powodu wad genetycznych nie przeżyło pełnego tygodnia? I który będzie płacił ciężkie pieniądze za terapie, na jaką będzie uczęszczała partnerka?
W piotrkowskich zakładach przemysłowych ludzie po 60 - tce są zwalniani z pracy. Bez możliwości przejścia na emeryturę i bez możliwości zatrudnienia. Tymczasem nasi posłowie zamiast zająć się ustawą emerytalną, zaglądają kobietom pod spódnicę.
Jest to stały temat, w którym każdy poseł może się wykazać stając po jednej lub drugiej stronie.
"Zabijanych jest teraz najwięcej dzieci z zespołem Downa. Jestem matką takiego dziecka i zapewniam Was to nie cierpienie to miłość". Zgadzam się z Panią, że to miłość, ale co się stanie gdy tej miłości już nie będzie, co z tymi dziećmi, hospicjum. Może Państwo da Pani gwarancję, ufa Pani temu Państwu, ja nie, obojętnie jakie rządy by były.
Jakim prawem, ktokolwiek poza kobietą w której organizmie rozwija się zarodek, chce decydować o losach tego zarodka i losach tej kobiety ???!!! JAKIM PRAWEM ?!
Jak nie chcą aborcji to niech jej sobie nie robią! Kobiety mają prawo decydować o swoim własnym ciele! Oprócz macic mamy mózgi, sumienie, uczucia i samoświadomość!!!
Dla nich jest oczywiste zenpowinnas poswiecic swoje zycie dla dziecka ! Nie wazne ze sama chowasz juz 2 i cala 3 trafi do domu dziecka.
A może uciecze ch...za gwałt i równouprawnienie dla kobiet. Mało, że to kobieta ponosi wszelkie cierpienie fizyczne,psychiczne, finansowe za dziecko, to jeszcze ja g...odrzucić? Ludzie w rządzie zajmijcie się prawdziwa polityka państwa a nie tzw.d... MARYNI.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!