metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Ten niby starszy 55+ ~Ten niby starszy 55+ (Gość)20.08.2020 07:34

6 dni wystarczy na zrobienie zakupów. Nie przesadzajmy sklepy są czynne do 22 lub 23. A kto nie ma czasu, zakupy może zrobić przez internet

149

gość ~gość (Gość)20.08.2020 08:38

To ta połowa będzie pracować w niedziele Tak ?

51

obs. ~obs. (Gość)20.08.2020 08:51

I tak to jest. "Wodzowie" szczątkowej Solidarności wywalczyli kierując się "dobrem" społeczeństwa coś czego połowa tego społeczeństwa nie akceptuje. A to "niewdzięcznicy" .Ale było mocne parcie na to Kościoła Katolickiego....

95

aha ~aha (Gość)20.08.2020 09:04

Proste. Kto chce niech pracuje (w niedziele powinno być 200% stawki) a kto nie chce to nie pracuje. Nie każdy jest wierzący, poza tym część osób (np. studenci) z chęcią by sobie dorobiło. Nikogo nie należy zmuszać do zakupów ani do pracy, ale dajmy ludziom wolny wybór!

124

Adamo ~Adamo (Gość)20.08.2020 08:13

Jednak przydałoby się więcej niedziel handlowych.

119

gość ~gość (Gość)20.08.2020 08:52

Pewnie w głosowaniu brały udział te osoby, które mają wolne weekendy i siedzą w domach i się nudzą. Skoro piszecie, że ludzie, którzy są przeciwko mogą zmienić pracę bo im się nie chce robić w ndz, to może niech zmienia pracę te osoby które w ndz nie pracują na taką, żeby zobaczyć jak to jest miło w sobotnie i niedzielne popołudnie użerać się z klientami bo oo zapomniałam kupić wacików!! Mamy 6 dni handlujących od 7 do 22-23 to wystarczająco, żeby zrobić zakupy, bez przesady! Widzicie tylko czubek własnego nosa! Ogarnijcie się ludzie!

96

gość ~gość (Gość)20.08.2020 11:16

Powiem tak: wolna niedziela bez handlu dla dużej ilości społeczeństwa to jedyny podkreślam jedyny dzień który może spędzić razem rodzinne, zjeść śniadanie, obiad itp spędzając na spacerze czy choćby siedząc w domu leżeć na kanapie i oglądając filmy, grać w gry czy najzwyczajniej w świecie porozmawiać. Błagam jak słyszę ze to jeden z nielicznych dni w którym można zrobić zakupy to mi się śmiać chce...naprawdę to akurat w niedziele potrzeba jest robienia zakupów żenada a jeżeli ktoś ma już tak silna potrzebę zawsze pozostają sklepy online z mega promocjami akurat w niedziele.
Po drugie unikanie tłumów i odstępów to kolejna paranoja i bzdura ludzie kochani to właśnie w niedziele będą największe tłumy ludzi którzy nie potrafią sobie organizować czasu i spędzać go będą w zamkniętych pomieszczeniach i dziećmi od rana do wieczora.
I kolejne studenci cieszący się z pracy w weekendy moi drodzy mam ta przyjemność pracować ze studentami (oczywiście nie wrzucam wszystkich do jednego wora) i niestety ale studenci chętniej wola przyjść po zajęciach w tygodniu do pracy niż w weekendy a tym bardziej w niedziele.
A przedsiębiorcy nadal porównują się do lat poprzednich kiedy to obroty były znacznie lepsze a nie ze biznesplany zbudowane są na 7 dni i proszę pamiętać ze pracownicy teraz pracują za te pieniądze 6 dni a jak będą musieli pracować 7 to wtedy niech to bede z tego tytułu jakieś ekstra profity. No coś za coś!!!!
A z drugiej strony strony czy ktoś kiedyś pomyślał aby wszystko tj urzędy i inne instytucje były otwarte 7 dni w tygodniu kurcze przecież ja tez akurat sprawy urzędowe miałabym chęć załatwić akurat w niedziele po obiedzie albo przed no jeszcze nie wiem bo akurat mam wolne. Hmmm co Wy na to i wtedy jak wszyscy to wszyscy.

54

gość ~gość (Gość)20.08.2020 07:40

W żadnym wypadku.Kobita robi w sklepie i troche odpoczynku tyż chce a nie sie użerać

156

gość ~gość (Gość)20.08.2020 09:46

Z pewnością czasu na zakupy w tygodniu nie mają osoby, które pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 8-16. Osoby pracujące w handlu od poniedziałku do soboty po 12 godzin jakoś muszą zorganizować sobie czas by zrobić zakupy. Kwestia dobrej organizacji czasu o chęci. Ja bym chciała aby urzędy wszelkiego rodzaju były otwarte również w weekendy i to najlepiej do 21 bo wcześniej nie mam czasu załatwić spraw.???? Może niech urzędu otworzą w niedziele a nie sklepy! Pracując w handlu wiem, że w niedziele ludzie nie przychodzą po najpotrzebniejsze rzeczy do sklepu tylko chodząc po galeriach spędzają wolny czas z którym nie mają co zrobić.

62

CockS CockSranga20.08.2020 10:00

Osobiście też jestem za niedzielami pracującymi, ale najlepiej znaleźć jakiś złoty środek, np 2 niedziele w miesiącu pracujące niezależnie czy wypadają 4 czy 5

55

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat