pińcetplusowcy w szale obrażania nauczycieli. Masakra do czego ta władza doprowadziła. Po darmową kasę społeczeństwa łapę wyciągacie, a ludziom za pracę z waszymi inaczej inteligentnymi nie chcecie zapłacić.
Nauczyciele jestem pod wrażeniem waszej determinacji i zgrania. Pojedyncze łamistrajki niech się wstydzą. Dożyliśmy czasów, że Polak Polaka w łyżce wody by utopił, aby ten nie miał przypadkiem złotówki więcej. Alleluja i do przodu. Dacie radę.
Haha....żenuła...kto nie ma w rodzinie nauczyciela to nie wie jakie są realia!...rodzice są od wychowywania a nie szkoła...najlepiej wszystko zwalić na szkołę i umyć ręce od rodzicielstwa...haha
Drodzy nauczyciele! Weźcie się w końcu za uczciwa pracę.ike wy chcecie zarabiać za przebywanie w pracy 15 godzin w tygodniu? Poprzewracało wam się w głowach. Co chwilę wolne bo jakieś święta i inne na siłę powymyslane okazję. I jeszcze każdy z Was na siłę wysyła dzieci na korepetycje. Pochwal się drogi nauczycielu ile wyciągasz z korepetycji?
Skala prostactwa wypowiedzi mieszkańców Piotrkowa jest porażajaca. Nie mają pojęcia o pracy nauczycieli i ich groszowym wynagrodzeniu, porównują pracę nauczyciela z pracą na kasie czy zajęciami byle policjanta! To po prostu niesłychane. Bez obrazy dla innych zawodów, nauczyciel zazwyczej może pracować w większosci zawodów, a nauczycielem (dobrym) nie każdy może zostać. Wiem, że ludzie są biedni i sfrustrowani i z wpisów aż wyje fakt, że zazdroszczą pracy nauczycielom. TRZEBA SIĘ BYŁO UCZYĆ!!! a tak jestście w dziwnej sytuacji - sami niemądrzy i jeszcze chcecie, żeby Wasze dzieci były głupsze od Was!!! To właśnie PROSTAKOM powinno zależeć, żeby ich dzieci otrzymały dobre wyksztalcenie i PRZESTAŁY BYĆ PROSTAKAMI. Zdobyły zawód lekarza czy architekta i szacunek... A tu patologia goni patologię... pokoleniami.
+ 13 pensja
+ 14 pensja
+ 18 lekcji 45 minutowych tygodniowo
+ 70 dni urlopu w roku
+ 3 x 12 miesięcy płatnego urlopu na poratowanie zdrowia
+ dodatek mieszkaniowy
+ dodatek wiejski
+ dodatek za wysługę lat
+ dodatek motywacyjny
+ dodatek funkcyjny
+ dodatek za trudne warunki pracy
+ dodatek za uciążliwą pracę
+ dodatek za pracę w nocy (?)
+ nagrody jubileuszowe
+ podwójna odprawa
+ nagrody z funduszu nagród
+ status funkcjonariusza publicznego
+ przerwa co 45 minut
+ gwarancja zatrudnienia w mieście zamieszkania współmałżonka, lub odprawa
+ pensja wypłacana z góry
- dla nauczyciela stażysty - 3045 zł,
- dla nauczyciela kontraktowego - 3380 zł,
- dla nauczyciela mianowanego ? 4385 zł,
- dla nauczyciela dyplomowanego - 5603 zł.
- trzeba sprawdzać kartkówki
-+ praca z dziećmi
-+ wycieczki
-+ bale, studniówki, imprezy
Mam w rodzinie nauczycieli. Uwierzcie mi, że nie chcielibyście takiej pracy. Ale wy tego i tak nie zrozumiecie. Komentarze sa tutaj poniżej poziomu. A sentinele z piotrkowa jeszcze chcą zlikwidować obowiązek szkolny. Haha ! Patologia goni patologię. Jak wam przeszkadza zawód nauczyciela, bo sa tam same frykasy to polecam zostać nauczycielem!!! Tylko do tego trzeba skończyć szkołę - i nie tylko podstawówkę (wieczorowo) jak większość z was. A teraz szukajcie sobie IP :) za 2 minuty już będzie inne
to jest po to żeby rozwalić budżet państwa; nauczyciel który odchodzi od swoich uczniów w czasie egzaminow to nie nauczyciel ani wychowawca;
I bez takich bzdur, że zatrudnionych nauczycieli nie da się zastąpić - pełno wykwalifikowanych nauczycieli czeka na pracę i chętnie ja przyjmie;
i bez kłamstw na temat zarobków.
Ale - rodzice i uczniowie nie zapomną Wam tego -,, wyjątkowi" w swoim pojęciu nauczyciele!
J. Miodek: Słowo "kontent" pochodzi z języka francuskiego.
("7 dni")
POdwyżka dla Miodka!
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!