metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
luzik luzikranga20.05.2014 12:20

"Piotrkow--Pileckiemu" napisał(a):
to bardzo przydatne przy manipulacji szarą, bezwolną masą ludzką

Tak, masz rację - pikne marsze oraz pochody "ku czci" i wybiórcza pamięć to rzeczy bardzo przydatne przy manipulacji szarą, bezwolną masą ludzką. Tylko co będziecie w stanie zaproponować narodowi, jak już zaszczepicie mu te swoje "mądrości"? Pogromy Zydów, a później wojny z Ruskimi, Niemcami a może i ze Szwecją? Gdybyś nie rozumiał, czemu akurat Szwecja - to wiedz, że tam jest swoisty socjalizm.

język pozostanie. Nieprawdaż Towarzyszu?

Łoj, jak intieligientnie skojaszona łotpowieć!
Pluć w twarz, a powiedzą, że deszcz pada! Ty nie rozumiesz, że z ciebie kpią? A jest z czego, wystarczy przeczytać twój "zgrabny" tekst:

środowiska, które najchętniej zapomniałyby o przeszłości, gdyż nie była ona w ich wykonaniu zbyt chlubna

.
To przeszłość można wykonać? A czy mogę przyszłość wykonać jutro, bo dzisiaj już mi się nie chce?

22

Piotrków - Pileckiemu ~Piotrków - Pileckiemu (Gość)20.05.2014 12:57

"luzik" napisał(a):
Ty nie rozumiesz, że z ciebie kpią? A jest z czego, wystarczy przeczytać twój "zgrabny" tekst:

Dobry człowieku. Twoje początkowe komunistyczne ujadanie przeciwko Marszowi, rzucanie "patryjotami" na prawo i lewo i nieskładne argumenty zostały szybko sprowadzone na ziemię i obalone. Stałeś się od razu zatroskanym o dobro Polski patriotą. Dodatkowo pełnym polotu "kpiarzem", wręcz "komikiem" zaprzeczającym sam sobie. Uczestnicy Marszu byli świadomi wydarzeń rozgrywających się w przeszłości i zebrali się, by uczcić wybitną postać w historii naszego kraju. Nie musi się to mieścić w każdym, ograniczonym niekiedy mózgu. Ty kpisz? Ośmieszasz się tylko, nic więcej. Jak się jeszcze kiedyś nawiniesz z podobną retoryką w temacie dotyczącym historii, po raz kolejny zostaniesz sprowadzony do parteru. Na razie doucz się "Mały Franku", "Bolku" czy jakoś tak. Również poprawnej polszczyzny, bo z tym również kiepsko.

21

epi ~epi (Gość)20.05.2014 13:37

[A może jesteś absolwentem TPS-u (ta szkoła była chyba imienia twojego idola]
Proszę z daleka od TPS-u z takimi tekstami.Pseudo patrioci.

21

luzik luzikranga20.05.2014 14:12

przeciwko Marszowi

Ty faktycznie niczego nie rozumiesz. O twojej tępocie doskonale œwiadczy pisanie o zbiegowisku przez wielkš literę. Może i skończyłeœ jakieœ tam szkoły, być może nawet robisz już karierę jako doktorek w IPN (kiedyœ podobnš robotę wykonywali sekretarze ideologiczni i wydziały propagandy), ale ukończyć szkółkę, to nie znaczy nauczyć się czegokolwiek sensownego. Jeœli myœlisz, że wystarszyłem się twoich "argumentów" i twojej szczerej narodowo-socjalistycznej wiary - wróć (czasem przypomina się ten bełkot wypowiedziany w pewnym serialu), i twojej szczerej narodowo-patryjotyczno-idiotycznej wiary, to jesteœ w głębokim błędzie. Ja lubię głupotę i zacietwierzenie, bo wiem, że zawsze przychodzi taki moment, że głuptak przestaje panować nad sobš i odkrywa swoje prawdziwe oblicze.
PS. Co się tyczy polszczyzny, to widać, że zamiast chodzić na lekcje polskiego - chodziłeœ na wagary. Chociaż, może w tym czasie robiłeœ co innego? Np. czytałeœ broszurki z serii „Mały sabotażysta”? Ponadto, język, którego używasz œwiadczy o tym, że jesteœ człowiekiem raczej młodym i pozbawionym jakichkolwiek realnych doœwiadczeń życiowych.

Komentarz był edytowany przez autora: 20.05.2014 14:15

00

luzik luzikranga20.05.2014 14:44

gdybym był elektrykiem, to wymieniłbym gniazdo; gdybym był po "budowlance", to wyremontowałbym mieszkanie ludziom w potrzebie.

To, że nie umiesz niczego, to nie twoja wina, prawda? Ty umiesz tylko czcić i świętować, nieprawdaż?

01

Piotrków - Pileckiemu ~Piotrków - Pileckiemu (Gość)20.05.2014 15:04

"luzik" napisał(a):
Ty faktycznie niczego nie rozumiesz.

Zacietrzewiłeś się i pewnie poplułeś monitor, wyprowadzony z równowagi. Rączki zapewne bardzo drżą!? Teraz na spokojnie przelicz te kilkanaście błędów, które popełniłeś w swym krótkim, emocjonalnym wystąpieniu! Z niecierpliwością będę oczekiwał kolejnej okazji, by zdeptać twoje wygórowane ego. A dzisiaj - mam "ubaw po pachy"! Zasapany aparatczyk - to musi być piękny widok. Uważaj na zbiegowiska. Zwłaszcza te, które są nazwą własną.

21

Piotrków - Pileckiemu ~Piotrków - Pileckiemu (Gość)20.05.2014 15:49

"luzik" napisał(a):
Ty umiesz tylko czcić i świętować, nieprawdaż?

Naturalnie, dzisiaj mam co świętować! Było bardzo miło, ale muszę dbać o twoje zdrowie. Tak więc do, mam nadzieję, szybkiej wymiany uprzejmości. Hasło - Franuś; odzew - zasapany. A tymczasem oddychaj głęboko. I ucz się!

00

luzik luzikranga20.05.2014 15:55

wygórowane ego

Pluć w twarz, a powiedzą, że deszcz pada!
Ty się nie martw o moje ego, bo moje nie każe mi stawiać sobie samemu plusów. A do chamstwa jestem przyzwyczajony. Jako lewicowiec - ale nigdy aparatczyk - od trzydziestu lat muszę potykać się z różnymi nawiedzonymi bucami. Raz są to autentyczne głupole, kiedy indziej - zwykli koniunkturaliści. I nie brakuje ich po żadnej ze stron.

10

POLAK ~POLAK (Gość)21.05.2014 07:28

Bohater Pilecki chyba przewraca się w grobie-O TAKE POLSKĘ walczył-po 1989r.tam gdzie była Polska pozostaną ruiny i zgliszcza a! jeszcze tys.NIWEOLNIKOW !!

20

ja ~ja (Gość)21.05.2014 16:57

"antyfaszysta-(patriota)" napisał(a):

Przestań :)

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat