Dlaczego w reportażu nie pokazano maskotki Piotrkowa czyli słynnego pora??? Czyżby magistrat wstydził się swojej zabawki za tyle kasy??? Bo coś mocno por przycichnął :)))
Piotrkow to dziura .Jestem piotrkowianinem i widze jak na zle sie zmienilo miasto.Przejdzcie sie wieczorem latem w jakis weekend slowackiego. Prawie nikogo . Miasto tworza ludzie a nie budynki. Zreszta lepiej robic weekendy np w takim herinku zeby jurgen mial na wyscigi porshe a ty padniety znajdziesz czas raz w tyg na spacer z zona i dzieckiem ale fajnie jest w piotrkowie fajnie
Komu nie pasuje niech stąd wyjedzie. Wszak tam gdzieś w świecie jest ponoć lepiej?Cudze chwalicie,swego nie znacie i nie doceniacie!
Dlaczego wypowiadają się głównie malkotenci nie potrafiący dostrzec walorów swojego miasta? Zawsze może być lepiej ale chwalmy się tym co mamy. Ja właśnie oglądam program i już postanowiłem, że Piotrków odwiedzę turystycznie.
Pozdrawiam,Piotr
Program jest z cyklu "zobacz jak u nas fajnie", więc nie czepiam się, że wizerunek miasta został przedstawiony sielankowo - w końcu o to chodzi, by zachęcić kogoś do wizyty. Program utwierdził mnie, że miejscy urzędnicy nie mają pojęcia na czym polega turystyka. Z odcinka wynika, że atrakcją turystyczną w Piotrkowie są tabliczki z nazwami filmów, które były kręcone w Piotrkowie. Szlak filmowy? Jasna - super marka turystyczna. Tylko, że taki szlak powinien prowadzić do muzeum związanego z filmem. O tym co kręcono w Piotrkowie każdy może sobie poczytać nie wychodząc z domu. Dwa - chwalono się wspaniałą zabytkową infrastrukturą kolejową, ale turysta nie wysiada z pociągu, żeby popatrzeć na dworzec. Pomijam, że duża część historii kolei popada w coraz większą ruinę (okolice parowozowni). Turysta przyjeżdża, aby coś zobaczyć, nie żeby przejść się po wyremontowanej ulicy, gdzie wiszą tabliczki informacyjne.
No pewnie, że się zakocha! A nie widać jakie tłumy turystów przybywają do naszego miasta codziennie? Połowa piotrkowian żyje przecież z turystyki. Same atrakcje, gdzie nie wejdziesz. A jak jeszcze dojdzie mediateka, to już w ogóle nie poradzimy sobie z najazdem turystów!
Wszyscy malkontenci zadajcie sobie pytanie : czy to miał być film interwencyjny czy reklamujący ?
Moim zdaniem to drugie. Czyli chwalimy się w Polsce tym czym mamy. We własnym gronie możemy powiedzieć, że jest tego mało to wyciągnijmy z tego wniosek i wszyscy począwszy od prezydenta skończywszy na Kowalskim przyczyńmy się, żeby było więcej (np że Piotrków jest miastem czystym nie rzucajmy papierków i petów i gum do żucia na chodnik). Nie wiem jaki wpływ i czy mieli decydenci w Piotrkowie co pokazać. Pokazano to co wg autorów ładne i godne uwagi.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!