metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
M ~M (Gość)29.11.2021 15:33

Zdjęcie 3 ładnie wyglodasz ;)

20

Traper z Syberii i K ~Traper z Syberii i K (Gość)29.11.2021 10:22

Taaaa! Czy ci ludzie nie wiedzą, że produkcja odzieży i obuwia, z tworzyw i tkanin sztucznych, jest bardziej szkodliwa, od hodowli zwierząt na skóry i futra, z których są wytwarzane buty, galanteria i ubrania? Czy te osoby wiedzą, że utylizacja tkanin i tworzyw sztucznych jest bardziej szkodliwa od niszczenia wyrobów z futer i skóry? Czy panie i panowie wiedzą, że dzięki futrzarskim fermom jest zmniejszany problem odpadów po przetworzonych rybach i drobiu? Czy wiedzą, że kilkaset tysięcy osób jest zatrudnionych i żyje z hodowli różnych zwierząt, dzięki czemu, nie są bezrobotni i mają co jeść? Czy wreszcie wiedzą, że na zakazie hodowli zwierząt skorzystają w Polsce skorzystaj hodowcy w Niemczech, Danii, Rosji, Chin i innych krajów? Czy wiedzą, że dzięki hodowcom futerkowych zwierząt uratowano od wyginięcia gronostaje, sobole, norki i inne futrzaki? Czy te panie i panowie wiedzą, że za tzw. organizacjami ekologicznymi są firmy konkurencyjne? Pytam i czekam na wyczerpujące odpowiedzi, oparte na obiektywnych i rzetelnych dokumentach, dowodach i badaniach naukowych. Chyba nie ma i nie będzie takich odpowiedzi?

140

abc ~abc (Gość)29.11.2021 17:14

Według Vivy to Eskimosi są na cenzurowanym i właściwie to są be.

30

Kotlecik ~Kotlecik (Gość)29.11.2021 09:09

Nie wyglądają mi te osoby na nie jedzący mięska.

93

go?ć_gość ~go?ć_gość (Gość)29.11.2021 17:20

Mnie tam futro nie przeszkadza szczególnie w zimie a zawsze było mówione że naturalny nie sztuczne bo plastik niszczy świat

90

Ep ~Ep (Gość)29.11.2021 21:45

Politycy to zawodowi kłamcy. Cały czas się o tym przekonujemy

40

Łomatuchno ~Łomatuchno (Gość)29.11.2021 23:59

Nie po to wtedy ludzie wyszli na ulice. J.. ...

20

łosiedlowy łoś ~łosiedlowy łoś (Gość)30.11.2021 00:35

Ten temat wraca tu co jakiś czas. Kiedyś tutaj pozwoliłem sobie rozwinąć temat szerzej, ale nie chce mi się powtarzać tego samego. W sporej części moja wypowiedź pokrywała się z tym, co napisał tutaj ~Traper z Syberii i Kanady (masz chłopie sporo racji!). Problem z futrami jest bardziej złożony, niż się na pozór wydaje. Ta branża stanowi również "system utylizacji" dla odpadów z przemysłu mięsnego i rybnego przeznaczonego dla ludzi. Dzięki temu mięso jest tańsze - firmy podniosłyby ceny, gdyby musiały dodatkowo płacić za "utylizację" odpadów prowadzoną w inny sposób.
Żal mi tych zwierzaków, serio. Jeszcze bardziej żal mi psów i kotów zjadanych w różnych krajach (najbliższym takim krajem jest... Szwajcaria!). Ale z przyczyn czysto formalnych i technicznych nie da się uratować zwierzaków na całym świecie. Nie byłoby produkcji futer, gdyby nie było popytu na nie. Może niech ci aktywiści apelują do pań, wszak to one głównie lubują się w futrach?
Wierzę, że ci młodzi ludzie mają szczere intencje. Wiem też, że są manipulowani przez ludzi, którzy mają interes w tym, aby ta branża w Polsce upadła. Lukę na rynku zajmie konkurencja, a do innych krajów te osoby nie pojadą urządzać takich protestów. Tak to działa. Głoszenie ideałów służy wyłącznie przeforsowaniu pewnych rozwiązań, aby ktoś mógł zarobić. O skali ogłupiania świadczy przylepienie norkom "podatności na covid" - wszak dziś w walce z covidem można poświęcić nawet wyższe wartości, niż norki, nieprawdaż?
Likwidacja hodowli zwierząt futerkowych przetrze szlaki dla likwidacji innych hodowli. Nie wierzycie? Wspomnicie kiedyś moje słowa. Założenia globalistów są takie, że człowiek ma żreć roślinki i robactwo, i pierwsze kroki w tym kierunku już są poczynione. A jak już zostanie to wdrożone, to się okaże, że tych roślinek i robactwa nie dla każdego wystarczy... A media jeszcze niedawno pokazywały obrazy z Korei Północnej, gdzie głodni ludzie zrywali trawę, oficjalnie dla trzymanych w domach królików. Takie będą skutki "zielonej polityki". Ale wszystko oczywiście dla "ochrony planety" - też z założenia szczytny cel, nieprawdaż? I też dla forsowania tej "ochrony planety" masowo protestują "młodzi aktywiści". A za kulisami "starsi i mądrzejsi" pociągają za sznureczki i śmieją się do rozpuku.
Pozdrawiam myślących i zwierzaki (te jadalne, i niejadalne też).

30

Bezdomny od Rydzyka ~Bezdomny od Rydzyka (Gość)30.11.2021 17:18

Gdyby to było złe,pan bóg stworzyłby to inaczej.

10

Traper z Kanady i Sy ~Traper z Kanady i Sy (Gość)29.11.2021 20:19

Do Szanownej/ Szanownego "Xhz" patrzę szerzej. Zakaz zacznie się od hodowli futrzaków, pójdzie przez hodowlę koni, bydła na mięso, następnie mleko, świń, różnego drobiu. Dlatego jest kilkaset tysięcy ludzi. Po za tym są branże wiązane z hodowlami - producenci klatek, poideł, pasz, weterynarze, transport, itd. Więc jest to kilkaset tysięcy ludzi, bo i rodziny, tam zatrudnionych. Czytać ze zrozumieniem i z wyobraźnią.

40

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat