No ludzie, zastanówcie się czasem. Doszło do wypadku. Muszą być przebadane dwie strony, aby nie zarzucić żadnej ze stron nietrzeźwości. Teoretyczny sprawca oddalił się, ok. I skąd policja ma go znaleźć skoro nikt nic nie pamięta, monitoringu nie ma? Policja z fusów nie wywróży.
No cóż... Smutne to. Teraz tylko "przestępców" drogowych się ściga... nieoznakowanymi, łamiąc wszelkie przepisy po to, aby podstępem nagrać przekroczenie prędkości. Kasa potrzebna na obiecanki rządzących...
Zgłosiłem kradzież rzeczy o wartości ok. 1100 zł. Dołączyłem f-rę VAT jako dowód. Policja po pewnym czasie zakwalifikowała to zdarzenie jako wykroczenie, bo ich "fachowcy" stwierdzili, że wartość tej rzeczy nie przekracza 450 zł. I co na to pan rzecznik Policji? Wiem, mogłem się odwołać, ale po co? Sądząc po nastawieniu do pracy i tak by nie znaleźli.
Jakie znaczenie mają te kamery ze zgłoszenia??? Już się słuchać tego nie da. Rozmowa pokrzywdzonej z policją czy zawartość merytoryczna protokołu zawiadomienia ma znaczenie???
Mnie kiedyś ukradli pamiątki z podróży w miejscu monitorowanym. Idę na policję i zgłaszam , onie że się nie da. Mówię że są pewnie nagrania z kamer. Oni się pytają czy te rzeczy były bardzo cenne. Ja mówię że nie , że raczej wartość sentymentalna itp. Oni na to że się nie opłaca, że nie ma sensu. Cała policja w Polsce:(
Kiedy samochód potrącił moją żonę na przejściu dla pieszych, to oczywiście policja nie znalazła winnego, ale zgodnie z policyjną procedurą sprawdzili alkomatem, czy poszkodowana nie jest pod wpływem alkoholu !!! ISTNA PARANOJA !!! Gdyby ktoś doniósł, że wie kto był sprawcą, to policja by piała z zachwytu czego to dokonała. Po prostu im NIE UFAM !!!
Policja w kraju nie jest przygotowana do prowadzenia śledztwa i każde umorzy . Ten kto choć raz doniesienie złożył wie jak praca policji wygląda. Na tą chwilę moda jest na pedofili i pijanych kierowców a reszta spraw do umorzenia A więc śmiało można powiedzieć ,że mamy państwo teoretyczne i Kowalski nie ma co liczyć na pomoc ze strony służb
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!