metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
go?ć_obserwator ~go?ć_obserwator (Gość)17.07.2022 14:35

Pod warunkiem, że wiatraki będą w posiadniu spółek z polskim kapitałem. Ogólnie nie jestem za tego typu energią, niestety wiatraki bardzo szpecą krajobraz, są często rozmieszczane bez zastanowienia, zapis o odległości 10H był odpowiedni i często chronił cenne tereny

11

Miastowy2 ~Miastowy2 (Gość)17.07.2022 22:02

Ciekawe gdzie ten sondaż robili bo nie chce mi się wierzyć by tyle procent idiotów takie pomysły popierało..
Z wiatraków nie ma prądu to jedno wielkie oszustwo inwestorom chodzi o dopłaty rządowe i unijne bo inaczej nikomu wiatraka nie opłaciło by się postawić nigdy na siebie nie zarobi a do tego zużywa prąd z państwowej sieci co jest obciążeniem dla sieci do tego oszpecone środowisko zniszczona ziemia bezpowrotnie pod wiatrakiem.
Dlaczego w Polsce chce się stawiać wiatraki ludziom pod oknami jak u Niemców ta odległość wymagana to 2 km we Francji to 2900 metrów a w stanach 10 km. Ktoś myśli ,że ludzie prądem domy będą ogrzewać to jest w błędzie ja nawet wody prądem nie grzeję od kiedy na fakturze doszła opłata OZE i inne pozycje i czym więcej kilowatów to więcej dodatkowych opłat a na to zgody nie ma i nie będzie. W Holandii rozbierają wiatraki bo się nie sprawdziły to samo Szwecja 70 %OZE i prądu brak kupują od nas ten z węgla

11

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat