Ciekawe gdzie ten sondaż robili bo nie chce mi się wierzyć by tyle procent idiotów takie pomysły popierało..
Z wiatraków nie ma prądu to jedno wielkie oszustwo inwestorom chodzi o dopłaty rządowe i unijne bo inaczej nikomu wiatraka nie opłaciło by się postawić nigdy na siebie nie zarobi a do tego zużywa prąd z państwowej sieci co jest obciążeniem dla sieci do tego oszpecone środowisko zniszczona ziemia bezpowrotnie pod wiatrakiem.
Dlaczego w Polsce chce się stawiać wiatraki ludziom pod oknami jak u Niemców ta odległość wymagana to 2 km we Francji to 2900 metrów a w stanach 10 km. Ktoś myśli ,że ludzie prądem domy będą ogrzewać to jest w błędzie ja nawet wody prądem nie grzeję od kiedy na fakturze doszła opłata OZE i inne pozycje i czym więcej kilowatów to więcej dodatkowych opłat a na to zgody nie ma i nie będzie. W Holandii rozbierają wiatraki bo się nie sprawdziły to samo Szwecja 70 %OZE i prądu brak kupują od nas ten z węgla
Pod warunkiem, że wiatraki będą w posiadniu spółek z polskim kapitałem. Ogólnie nie jestem za tego typu energią, niestety wiatraki bardzo szpecą krajobraz, są często rozmieszczane bez zastanowienia, zapis o odległości 10H był odpowiedni i często chronił cenne tereny
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!