Jako sprzedawczyni sobie tego nie życzę.Ja też bym chciała chociaż dzień wolnego!Wystarczy w tygodniu jak widzę osoby po pięć razy na dzień bez celu przychodzą.
Ja tam nie wiem komu przeszkadza otwarty sklep? Jak nie będzie się opłacać to będzie zamknięty i tyle. Jak ja muszę pracować w niedzielę to nikt mnie nie żałuję.
Kiedyś pracowałem w handlu, w sieci elektromarketów... i dziękuję bardzo. Pracodawca miał głęboko w poważaniu pracowników. Liczyła się tylko sprzedaż, sprzedaż i jeszcze raz sprzedaż. Kierownik regionalny pojawiał się co kilka dni i wiecznie niezadowolony z wyników sklepu. Niedziele pracujące były do odbioru w tygodniu, więc na kasę z nadgodzin nie było co liczyć. Okresy przedświąteczne non stop w pracy (np. w grudniu jedynymi dniami wolnymi był 1. i 2. dzień świąt). Jeśli chcecie wprowadzić pracujące niedziele, to pod warunkiem, że pracownik będzie dostawać za pracę 150-200% standardowej stawki.
Pisowski rząd tylko na złość robi społeczeństwu nakazy zakazy a pracownikom handlu szczególnie. Co z tego ,że taki pracownik ma wolne w niedzielę ale za to w niedziele na 24 idą do pracy by przygotować market na rano to jest udogodnienie dla pracowników. Gdy pracowali w niedziele to w tygodniu mieli wolne i mogli coś załatwić a tak są tego pozbawieni. Głosowałem zawsze na PIS ale więcej tego nie zrobię choćby z powodu rejestracji kart sim i wiele innych szkodliwych pomysłów tego rządu
Tym ,,Polakom " niech też zrobią pracę w niedzielę, odbiór dadzą im w tygodniu.
Będą mieli czas na zakupy .
Najbardziej zagorzałymi przeciwnikami handlu w niedzielę są pasibrzuchy z tzw. związków zawodowych największym problemem jest że pracownica pracując w niedziele zawyży średnią krajowa a jak trzy duże firmy padły i ludzie poszli na bruk to cisza
Choćby nie wiem jaką próżnię wytworzyli do kościoła i tak chodzić nie będę
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!