metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
EsJot ~EsJot (Gość)02.03.2020 20:13

Co roku to samo... . Dla mnie wykładnikiem w tym sporze jest to, kto ginął ze słowami na ustach "Niech żyje Polska!", a kto polował na tych ludzi. A mówiący o bohaterach jak o bandytach nie mówią nic nowego. To samo robili ich ojcowie i być może dziadkowie. Taka prawda. Ale rzeczywiście trzeba mieć siano w głowie, by bronić tamtego ustroju. Ustroju, który w haniebnych procesach skazywał nie tylko na śmierć, ale pozbawiał min. prawa do pochówku. Przecież to nieludzkie. Nienawiść do Wyklętych była tak ogromna bo podsycana strachem, zazdrością czy niezrozumieniem takiej właśnie niezłomnej postawy. Nie mieściło się w głowie niektórym, że można być tak bezkompromisowym, by położyć na szalę swoje życie. Że albo będę żył w wolnej Polsce albo umrę walcząc. I nie staram się być patetyczny, takie są fakty. To Ich słowa.
I zawsze będą kwiczeć ich przeciwnicy. Przecież gdyby jeden z drugim przyznał, że niezłomni byli bohaterami, to równałoby się, że ludzie którzy ich zabijali byli zdrajcami... .

44

gość ~gość (Gość)03.03.2020 14:32

Chłopcy mnie te wszystkie ortografie i interpunkcje do zarabiania kasy nie są potrzebne a was szkoły manipulują i oglupiaja inteligencji wam nikt do głowy nie nakładzie trzeba ja mieć

14

gość ~gość (Gość)04.03.2020 17:21

Ja biegalem tylko dlatego zeby miec 6 z wf
Pozdro

23

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat