Zawsze w szkołach tak było. Tylko środki dokuczania były inne. Ja jako uczeń,też nieraz dostałem po łbie, bo byłem mikrusem. Nie skarżyłem się, po prostu stałem się twardszy. Mój syn też nigdy się nie skarżył. Po latach dowiedziałem się, że też go niektórzy,, dojeżdżali". On wybrał inny sposób. Zaczął ćwiczyć sporty walki. Gdy już to opanował, obił mordy wszystkim prześladowcom, z informacją, za co dostają. Teraz zmykają, przed nim, jak szczury, bo miże coś sobie przypomni.
Te "zalecenia" to kpina .takie działanie na pokaz. Winni zaniedbań będą żyli z wyrzutami sumienia przez całe życie,a szkoła będzie zawsze kojarzona ze śmiercią dziecka.
Kiedy rodzice zrozumiecie, że to wy jesteście odpowiedzialni za wychowanie swoich dzieci, a nie szkoła?
Szkoła wspiera się statutem, wewnętrznymi procedurami i przekazuje problematyczne jednostki do innych zapobiegawczych instytucji. Wy jesteście prawnymi opiekunami i to wy odpowiadacie za swoje dzieci.
Kiedyś wychowanie wyglądało zdecydowanie lepiej. Problemy z dzieckiem powinien pierwszy zauważyć rodzic i je rozwiązać lub skorzystać z pomocy specjalisty, a nie czekać aż wszystko rąbnie.
Jedziecie po dyrektorze ( pozdrawiam Henryku - kolega) jak na przysłowiowej łysej kobyle. Cytując klasyków- nie odpowiadasz tylko za koklusz i gradobicie . A gdzie w tej sytuacji byli : rodzice , wychowawca, pedagog, psycholog, a także wicedyrektor ?
Kontrola to powinna być przede wszystkim w kuratorium. Ta instytucja to dopiero porazka. Niektórzy pracownicy lubią karpie. Nieprawdaż?
Dlaczego milczycie o problemach Wojtka ktore miały miejsce kilka lat temu?
Zgodnie ze Statutem I LO ocenę poprawną z zachowania, cyt. "która stanowi punkt wyjścia do innych ocen z zachowania, otrzymuje uczeń, który [...] szanuje mienie szkolne i społeczne oraz mienie kolegów [...], nie używa wulgarnego słownictwa [...]".
Hejterzy powinni mieć sprawę karną i do poprawczaka .Może to by ich czegoś nauczyło!!! Na targu gadają, że nauczyciele przestraszyli się rodzica jednego z tych hejterów. Czy tak ma wyglądać szkoła? Nauczyciel boi się rodziców?
To kolejne zalecenia kuratora dla tego dyrektora i tej szkoły. Tylko jak pokazała ta tragedia jest to strategia totalnie nieskuteczna. Kurator podobno nic więcej nie może zrobić. Jedynie władze miasta. Całkowita porażka systemu.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!