Trzeba kupić 30 plastikowych butelek lub opakowań kartonowych (zawartość można zużyć w dowolny sposób), butelki i lub kartony wyrzucić do śmieci, śić! Korki oddajemy powiatowi w zamian mamy roślinkę. Super, najpierw wygenerujmy odpady trudno utylizowalne a w zamian będziemy dbali o środowisko przez sadzenie drzewek. Ta akcja, chyba jednak powinna troszkę inaczej wyglądać. Nie mniej jednak chociaż kilka roślinek wzbogaci środowisko a to dobrze. Myślę sobie, że na przyszłość powinniśmy myśleć kompleksowo,jeśli idzie o ochronę środowiska a nie iść na łatwiznę i skróty!
Jesiotr . Spoko wybaczam :) . Nie musisz mi mówić, Uwierz mi rozmawiam w wieloma rodzicami niepełnosprawnych. Wstydzą się żebrać, często są obrażani, wytykani itd. Państwo niestety nie pomaga. Rodzice, opiekunowie nie mogą pójść do pracy by dorobić do zasiłku opiekuńczego itd. Powinno się informować i edukować społeczeństwo, pokazywać różne przypadki nagłaśniać różne akcje itp. Może nastawienie społeczeństwa się zmieni choć trochę. Temat jest bardzo obszerny i można pisać i pisać. Taka jest też moim skromnym zdaniem min. rola mediów. Pozdrawiam serdecznie i zdrówka życzę.
Jesiotr to zabłysnąłeś, trochę kultury by Ci się przydało. Czy wiesz ile obecnie prowadzonych jest różnego rodzaju akcji dla Potrzebujących w mieście i powiecie ?
Smutne jest to, że nie wspiera się takimi akcjami lokalnych dzieciaczków jak np. Gmina Rozprza to robi. A jeszcze smutniejsze, że piotrkowskie media widzą i nagłaśniają takie akcje jak organizuje Starostwo, Miasto czy Szpital Wojewódzki. Niestety dla innych miejsca na antenie czy w rubrykach zabrakło. A była taka akcja na stadionie i są prowadzone w dalszym ciągu dla np. Gabrysia czy Patryka i cisza niestety. Ehh :( .
Tyle lat rządów powiatem przez pełesel i jedyne co im wychodzi to zbieranie kapsli. Gratulujemy.
Ja wam lepiej powiem ta akcja powinna być w urzędzie miasta za np 300 korków sadzonka drzewka by użedowi miasta zwracał się koszt sadzonki i ewentualny zarobek przeznaczali np na nasadzenia drzew na ulicach :)
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!