Niech ten urzędnik wypije wodę z kaloryfera, którą serwuje codziennie dla Sklave
Brawo super reporterzy z Radio Plotków. Materiał niczym afera watergate. Jakie radio taka afera, jacy radiowcy takie watergate. Czekam na coś mniej żenującego, chociaż pośmiać się można z powagi tego artykułu. Chyba jakaś nagroda dziennikarska się szykuję- bo przecież to bomba.
Jakiś chory ten urząd miasta. Zamiast płacić za przesiadywanie za biurkiem wysłać urzędników ZDiUM na ulice miasta niech sami sobie szukają i zgłaszają usterki albo obniżyć pensje jeżeli mieszkańcy mają za nich zgłaszać.
Dlaczego nie iść dalej?
Niech do lekarza pierwszego konfliktu chodzi się po adresy prywatnych lekarzy i dostaje do łapy od razu cennik...
Ty sobie nie pokpiwaj, bo tego typu zjawiska już mają miejsce - gdy byłem bezrobotny, to pani w PUP-ie (gdy w wyznaczonym terminie stawiłem się "odhaczyć") wręczyła mi karteczkę z adresami piotrkowskich agencji pośredniczących w znalezieniu pracy...
Jacek Fedorowicz, kiedy Trójka była najlepszą stacją, powiedział: "Ja to się już boję napisać jakikolwiek tekst do kabaretu, bo zaraz się okazuje, że to prawda..."
Mam podobnie.
"News" godny cmentarza dla zwierząt itp. Jak ktoś ma co robić, bo ma pracę, albo swoją firmę, rodzinę i mnóstwo problemów, to się nie zajmuje "doniosłym" tematem jakieś bezpłatnej linii do zgłaszania dziur w asfalcie, bo ma na głowie dużo ważniejsze sprawy.
aa, ale może, a nawet na pewno, ma samochód i nie chce, żeby mu się zawieszenie urwało, kiedy będzie się przemieszczać po dziurach...
Poza tym ma pieniądze, skoro dobrze prosperuje, więc może je przeznaczyć, na co zechce; na przykład na miejsce pochówku dla swojego zwierzaka. Popatrz, ile korzyści: jezdnie całe (mniej wypadków), ludzie mają pracę (odprowadzają podatki i mają co jeść), właściciel cmentarza dla zwierząt też płaci podatki...
Bąkowicz nie po raz pierwszy udowadnia, że nie bierze pensji za darmo. Trzeba mieć łeb, żeby numer telefonu nazwać.. drogowskazem. Mam nadzieję, że pryncypał Chojniak da mu za to premię uznaniową.
A tak serio: wstyd i hańba!
Mamy tu do czynienie ze zjawiskiem, które jak najbardziej podlega pod paragraf. Jest to jak najbardziej unikanie odpowiedzialności oraz matactwo. Wbrew pozorom sprawa powinna zostać zgłoszona do wyższych instancji, a nawet powinny się tym zainteresować agencje typu CBA.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!