Odnośnie kas. Zgadzam się w 100%. Nigdy nie dostałem paragonu. Rozumie gdyby stali ze swoimi produktami a nie za bezcen kupowanymi na giełdach. Paragon powinien być wydawany przy każdych zakupach.
Tak sobie myślę że tyle jest sklepów z ciuchami że te na targu stragany wcale nie są potrzebne.Więc czym straszą ci ,,kupcy" co się stanie jak prezydent nie da odpowiedzi która by ich zadowoliła.Zrobił by dobrze jak by z ,,Hali Targowej"pogonił tych od gaci i jeśli im się nie podoba to są inne możliwości..Niech pan panie prezydencie nie ulega żądaniom tych cwaniaków.Kto ma naprawiać szkody wyrządzone przez ich samochody ,kto ma sprzątać po nich.Kto ma wywozić po nich śmieci.Wszystko kosztuje kupcy którzy handlują w sklepach mają większe koszty i muszą je ponosić
Panie prezydencie czas skończyć ten bałagan .Nałożyć większe opłaty może w końcu dałoby się normalnie żyć w dni targowe
A ja mam pytanie do Kupców. Gdzie byliście zaraz po uchwaleniu wysokości opłat? Czemu od razu nie walczyliscie o ich obniżkę? Dlaczego dopiero teraz zaczęło Wam to przeszkadzać? Myślę, że nie jedna osoba powinna mieć kasę fiskalną. Krowa,która dużo ryczy mało mleka daje.
A jeśli pan prezydent nie da odpowiedzi w ciągu 7dni to co będzie panie radny Janik? Ugryzie go pan ? Radni zdecydowali my mieszkańcy popieramy to, aby nie robić z niektórych świętych krów.My którzy sprzedajemy ciuchy w sklepach mamy kasy fiskalne i uczciwie płacimy podatki Płacimy za czynsze ,media i śmieci a wy tak byście chcieli za friko .Jeśli wam nie odpowiada to handlujcie u siebie na wsiach a nie przywozicie brudne taczki ze swych wiejskich posiadłości
S12 -to jest realny problem dla tysięcy a może i milionów ludzi.Targowisko się samo ureguluje-uczciwi zostaną.Proszę dziennikarzy by ten temat zbadali.Niech dotrą do źródła i zapytają ekologów o ich zdanie oraz do Generalnej dyrekcji Ochrony Środowiska-co stanęło na przeszkodzie w rozpatrzeniu odwołań .Dopiero wtedy coś ruszy.Politycy zaś mylą fakty i wprowadzają w błąd opinię publiczną.Trzeba rozmawiać!
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!