A to pech - ten przeklęty sierpień miał tylko 31 dni, zamiast 101. ;)))
W jednej z radiowych wypowiedzi pani prezes słyszałem, że udało się zaoszczędzić parę groszy na budowie schroniska. (!!??) Ekstra polityka :( Może nie trzeba było oszczędzać? Teraz przeprowadzka będzie się przedłużać w nieskończoność. Szkoda tylko tych zwierząt. Już tak długo czekają na nowe lokum.
Ja także tą odpowiedź słyszałem.
Oszczędzanie na schronisku i dobru zwierząt ... pozostawię to bez komentarza.
Miejmy nadzieje że uda się otworzyć schronisko do końca miesiąca.
To wina wykonawcy robót, że te zwierzęta są jeszcze w starym schronisku a nie pani prezes. Termin zakończenia robót został w umowie uzgodniony na 31 .05.2010. Gdyby nie usterki to już w czerwcu najpóźniej w lipcu zwierzaki byłby już na nowym miejscu. Ostateczny termin usunięcia usterek został wyznaczony na 31.08.2010. Już niebawem pierwsza partia zwierząt zostanie przetransportowana przed otwarciem. A dopiero później pozostałe. Pozdrowienia dla Ziutka i Mopsi.
1.Czyli te poprzednie terminy nie były "ostateczne"?
2.Jeśli to wina wykonawcy, to jakie poniesie konsekwencje z tytułu opóźnienia? Czy zapłaci jakąś karę albo rekompensatę?
To już wiadomo, na czym zaoszczędzono - wykonawcy :(
Do Przyjaciel Zwierząt.
Jak w\w wywiad wskazuje wykonawca dostał na poprawienie wszystkich usterek czas do 20 SIERPNIA a nie do 31.
To że pierwsza partia zostanie przetransportowana przed a druga po otwarciu to dla mnie głupota ... chyba tego troszkę nie przemyśleli - bez dalszego komentarza -
Nic nie wiadomo? Kiedy schronisko się przeprowadzi? Przecież zima ich zastanie. Na stronie schroniska żadnych wieści. Tu też nic. :( Pan prezydent nie chciałby się sfotografować na tle nowej siedziby schroniska? Dziwne.
Czekaj spokojnie - wybory za 65 dni, więc dopiero na przełomie października i listopada Pobożny zacznie akcję masowego przecinania wstęg swoich sztandarowych inwestycji, żeby ciemny lud zobaczył jaki to wspaniały prezydent. To dobry chwyt socjotechniczny - ludzie widząc kolejne oddawane inwestycje szybko zapomną o licznych błędach, bublach i kłamstwach Pobożnego, takich jak np. niewyremontowana ul. Polna czy ul. Zamiejska, na której położony w ubiegłym roku asfalt jest już zniszczony. Mam nadzieję, że ludzie nie dadzą się nabrać na te tanie sztuczki i drugi raz nie wybiorą tego nieudacznika. Dobrze, że już tylko 56 dni do końca tej tragicznej kadencji.
Rozmawiałem dzisiaj telefonicznie z kierownikiem Jerzym Hartmanem z z inwestycji w urzędzie miasta. Odpowiedział, że na dzień dzisiejszy wykonawca nie zgłaszał zakończenia robót do odbioru. Termin usunięcia usterek został mu wyznaczony na 20.09.2010 r. Kary za opóźnienie są naliczane od 1.06.2010 r. Pozdrawiam wszystkich.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!