metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Przyjaciel zwierząt ~Przyjaciel zwierząt (Gość)18.08.2010 09:01

Do miastowego:

Cytuję:
Co jestem w tym "schronisku" na Glinianej to mnie te "Panie" doprowadzają do irytacji...

Cytuję:
Druga sprawa to zachowanie psa to innych ludzi był nastawiony pozytywnie a do kierowniczki schroniska niejakiej p.Mrozińskiej już nie... zaczął warczeć... ogólnie sądzę , że coś jest nie tak z tym schroniskiem i personelem... na szczęście przeprowadzka nie długo i to pierwsze będzie można zmienić... niestety obawiam się że z personelem nie będzie tak łatwo, a uważam że są to ludzie nie odpowiedni do prowadzenia schroniska...

Przemyśl miastowy to co napisałeś i przeproś na forum personel piotrkowskiego schroniska.
Bardzo łatwo jest wylać kubeł pomyj na głowę prawdziwych przyjaciół zwierząt ale nie jest już tak łatwo się tego pozbyć. Pozdrawiam Cię mimo wszystko, i życzę więcej wiary w ludzi dla których los nie tylko bezdomnych zwierząt nie jest obojętny i więcej zaufania.
Dedykuję Ci ten wierszyk do przemyślenia.
Idzie zima
Gdy świat utonie w deszczowych łzach,
Przygarnij kota pod ciepły dach,
I pełną miskę mleka mu daj,
Przecież się zbliża grudzień, nie maj.
Gdy mu zapewnisz bezpieczny kąt
Cieszyć się będziesz z prawdziwych świąt.
A gdy na pola opadnie mgła
To bezdomnego zauważ psa
I smakowitą wynieś mu kość
Bo dobra w świecie nigdy nie dość.
Gdy całą ziemię okryje biel
Ze zwierzętami sercem się dziel.
I zawsze rano, gdy wstaniesz
Zadawaj sobie pytanie:
Gdybyś Ty został bez domu
A nikt nie chciałby Ci pomóc?
Kiedy sam będziesz w potrzebie
Czy chcesz, by każdy unikał Ciebie?
Źródło: Autor Iwona Wideryńska
Październik 2009

00

turkus ~turkus (Gość)18.08.2010 09:06

[cytat="FG"]~FG (Gość)
15 godzin temu, 18:16
Do miastowego. Prosze pisać prawdę. Sam dobrze wiesz jak było . Pies przyprowadzomny przez Ciebie wogóle nie powinnie trafić do schroniska a zwłaszcze o 23. Po pierwsze ,że nie był bezdommny i mamy powody aby twierdzić ,że to jest Twój pies lub Twojego znajomego. Dobrym zwyczajem jest wspomagać schronisko , ponieważ zawsze brakuje piniędzy na podstawowe zabiegi nowo przyjętego psa.Tak też wiele osób postępuje zostawiając za pokwitowaniem niewielkie datki. Jeśli masz tak dobre serce i zabierasz czyjeś psy aby nimi zapełniać i tak pełne schronisko to wysil się na pomoc dla zwierząt. Proszę nie krytykować pracowników bo nawet nie masz najmniejszego pojęcia o pracy i codzinnym stresie z tą pracą związanym.[/
cytat]
W sprawie "miastowego" ... co za śmieszna "samoobrona" ... jestem pewna, że miastowy mówił prawdę !!!
Ja również mam swoje doświadczenia związane z tut. schroniskiem.
Byłam w schronisku kilka razy... kierownik schroniska powiedziała, że nie powinnam przychodzić w czasie karmienia psów, ponieważ szczekają i wylewają wodę tzn. co??? już na drugą wodę w tym samym dniu nie mają szans !!!???
Nie wyobrażam sobie, żeby ktoś nagle rzekomo o godzinie 23-ej wpadł na pomysł oddania własnego psa do schroniska ... są przecież inne sposoby.

00

wagabunda ~wagabunda (Gość)18.08.2010 11:40

"turkus" napisał(a):
Ja również mam swoje doświadczenia związane z tut. schroniskiem.
Byłam w schronisku kilka razy... kierownik schroniska powiedziała, że nie powinnam przychodzić w czasie karmienia psów, ponieważ szczekają i wylewają wodę tzn. co??? już na drugą wodę w tym samym dniu nie mają szans !!!???
Nie wyobrażam sobie, żeby ktoś nagle rzekomo o godzinie 23-ej wpadł na pomysł oddania własnego psa do schroniska ... są przecież inne sposoby.

Coś mi się wydaje, że miastowy i turkus to ta sama osoba.

00

DOG ~DOG (Gość)18.08.2010 12:34

Ja także miałem przykre wydarzenia ze schroniskiem.
Wiadomo że schronisko będzie sie broniło i pisało że to nieprawda co napisał "mieszkaniec" ale ja uważam że jest to prawda, ponieważ sam miałem podobną sytuacje.
Poza tym użytkownik GF napisał że o godz. 23 przyprowadzono psa. A na stronie schroniska, piszę że godziny urzędowania Pani Kierownik to godzin 10.00 - 17.00. To w końcu pies trafił tam podczas obecności Pani kierownik (bo zgodnie z wypowiedzią mieszkańca, pies na ta panią warczał) ? Czy nie.

00

cieciorka cieciorkaranga18.08.2010 13:30

"turkus" napisał(a):

Kiepska wyobraźnia. Nie takie rzeczy ludzie o tej godzinie potrafią robić! A jakie inne sposoby, możesz nam zdradzić? Brzmi złowieszczo!
A, że zastrzeżeń do pracy schroniska trochę by się uzbierało, to daje się na forum zauważyć. Odnoszę wrażenie, że ze schroniska zrobiono twierdzę nie do zdobycia dla przeciętnego mieszkańca. A to może budzić podejrzenia i złość, tak sądzę. Może gdyby ludzie byli bliżej tego co się dzieje w schronisku, łatwiej byłoby im pojąć ogrom tragedii jak spotyka na co dzień bezdomne zwierzęta i poznać problemy z jakimi schronisko musi się borykać.

Komentarz był edytowany przez autora: 18.08.2010 13:30

00

Ziutek ~Ziutek (Gość)18.08.2010 13:36

"cieciorka" napisał(a):

Kiepska wyobraźnia. Nie takie rzeczy ludzie o tej godzinie potrafią robić! A jakie inne sposoby, możesz nam zdradzić? Brzmi złowieszczo!
A, że zastrzeżeń do pracy schroniska trochę by się uzbierało, to daje się na forum zauważyć. Odnoszę wrażenie, że ze schroniska zrobiono twierdzę nie do zdobycia dla przeciętnego mieszkańca. A to może budzić podejrzenia i złość, tak sądzę. Może gdyby ludzie byli bliżej tego co się dzieje w schronisku, łatwiej byłoby im pojąć ogrom tragedii jak spotyka na co dzień bezdomne zwierzęta i poznać problemy z jakimi schronisko musi się borykać.

Jeśli byłby to czyjś pies to już kilka godzin do rana by go chyba nie zbawiło ? Chyba to na myśli miał turkus ?

00

Lola ~Lola (Gość)18.08.2010 14:26

"cieciorka" napisał(a):
Odnoszę wrażenie, że ze schroniska zrobiono twierdzę nie do zdobycia dla przeciętnego mieszkańca.

Błędne wrażenie. Jam zwykła szara persona i raczej nie miałam żadnego problemu z wejściem na teren schroniska. Wystarczy tylko chęć i odrobina zainteresowania. A takich twierdz nie do zdobycia jest w naszym mieście nieco więcej. I to jest dopiero problem dla zwykłego obywatela.

00

Ziutek ~Ziutek (Gość)19.08.2010 11:45

"Przyjaciel-zwierzat" napisał(a):
Do Ziutka: Ziutek! Nie poznaję Cię! Wielokrotnie dawałeś na tym forum wyraz szacunku dla personelu piotrkowskiego schroniska dla bezdomnych zwierząt aż tu nagle ni stąd ni zowąd po przeczytaniu kilku obraźliwych wpisów zmieniłeś zdanie. Weź poprawkę i nie podejmuj pochopnych decyzji bo sprawiłeś przykrość tym którzy niemal połowę swojego życia poświęcili bezdomnym zwierzętom. Pomóż tym ludziom i stań w ich obronie kiedy są bezpodstawnie atakowani. Każdy z nas ma swój zły dzień. Być może i personelowi schronisko przytrafiło się coś takiego. Ja myślę, że przemyślisz jeszcze raz na spokojnie to co napisałeś i przeprosisz. I tyle. Pozdrawiam Cię jak zawsze.

Do Przyjaciela zwierząt, zawsze broniłem zwierząt i będę to robił. Natomiast schronisko to już inna bajka. Nie uważam że wszyscy pracownicy są nieodpowiedni do tej pracy, bardzo szanuje i nagrodził bym sercem dla zwierząt Panią Marie, bardzo oddana zwierzętom w moich oczach jest też Pani Wanda, Pani Ania i Pani Iza z TOZ, niektórych pracowników na o niektórych mam inne własne zdanie.
Mam nadzieje że sytuacja w nowym schronisku się zmieni, i że w\w osoby nadal będą pracować i z zapałem pomagać zwierzętom. Jeśli natomiast będzie tam tak jak w aktualnym schronisku to wielka szkoda tych wszystkich zwierzaków. Mam nadzieje że sie myle z tym że nowe schronisko będzie na tej samej zasadzie co aktualne, jeśli tak to w niedługim czasie będzie tak samo jak w aktualnym.
Nie mam za co przeprosić, napisałem to co myślę każdy może się z moim zdaniem nie zgodzić, mogę przeprosić tylko Panią Marię, Wandę, Anię, i Izę jeśli poczuły się urażone, natomiast ... <bez komentarza>

Komentarz był edytowany przez autora: 19.08.2010 11:51

00

Przyjaciel zwierząt ~Przyjaciel zwierząt (Gość)19.08.2010 12:00

"Ziutek" napisał(a):
Nie mam za co przeprosić, napisałem to co myślę każdy może się z moim zdaniem nie zgodzić, mogę przeprosić tylko Panią Marię, Wandę, Anię, i Izę jeśli poczuły się urażone, natomiast ... <bez komentarza>

Do Ziutka: Jeszcze raz Ci dziękuję i pozdrawiam.

00

Ziutek ~Ziutek (Gość)19.08.2010 12:20

"Przyjaciel-zwierzat" napisał(a):

Do Ziutka: Jeszcze raz Ci dziękuję i pozdrawiam.

A za co ??

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat