"Piotrkowskie inwestycje: Pech czy brak nadzoru?"
Choć nowe schronisko dla zwierząt nie zostało jeszcze oddane do użytku, dach budynku już przecieka.
Mało tego, miasto zorientowało się, że wykonawca pominął lub raczej źle wykonał niektóre prace.
Podobnie było z piotrkowskim "Orlikiem" przy ul. Wysokiej.
Znając już na wylot możliwości niektórych dyskutantów z tego forum, spodziewam się zaraz paru wpisów, że to wszystko przez moje tutaj komentowanie.
Kowal zawinił, Cygana powieszą.
Ale przyjmuję i to na klatę.
Panie Piotrze. Proszę się nie obrazić ale dziwny z Pana człowiek. Porażka:(
Panie (Pani?) Porażka: A co powiesz na to: http://www.epiotrkow.pl/galeria/cat,214 ?
Według mnie pech, który zaczął się niecałe 4 lata temu po wyborze nieudacznika Chojniaka na prezydenta. Dobrze, że już tylko 84 dni do końca tej tragicznej kadencji.
A ja powiem tak... zle podpisane umowy, odbiory ustawione. Polecialo by kilka kar i sprawa by sie sama rozwiazala. Ot co. Chce jeszcze napisac, ze lubie pana Piotra, choc czesto mi sie nie chce nawet wszystkiego czytac co on tam sobie wymysli. Dzieki niemu powstaje chyba 3/4 komentarzy na tej stronie, a bez komentarzy to strona prawdopodbnie umarlaby smiercia naturalna. Korzystajac z okazji pozdrawiam pana Piotra i zycze wytrwalosci w czytaniu artykulow jak i prowadzeniu mniej lub bardziej sensownej polemiki.
Piotrkowianinie zgadzam się z Tobą.
Fakt jest taki, że do tak ważnych zleceń zatrudnia się przez "niby" przetargi firmy "krzak" typu PEUK. Ostatnio jechałem sobie ścieżką rowerową na ul. Łódzkiej, przy skrzyżowaniu z Kasztelańską zauważyłem, że ścieżka spłynęła, a dokładnie kostka z której została wykonana razem z deszczem do rowu melioracyjnego, to się nazywa fachowe wykonanie drogi. Słowackiego - kilka tygodni temu ta sama firma położyła asfalt na odcinku od dworca do Owocowej. Na skrzyżowaniu z Młynarską już jest duże zagłębienie.
Więc jak nadal będziemy realizować projekty ważne dla miasta poprzez piotrkowskie firmy krzak typu PEUK to nic dobrego z tego nie wyjdzie. Kto ma się nachapać się nachapie, a i tak pieniądze wyrzucone w błoto będą. A najlepsze będą tłumaczenia rzecznika miasta , że coś poszło nie tak, bo pogoda, zła jakość asfaltu, kleju, blachy,a bo to PO rzuciło klątwę aby dobrać się do władzy itp.
i jak tu sie nie zgodzić z ta diagnozą.
Dla mnie gołym okiem widać jak w mieście działa "grupa trzymająca kasę" więc trzeba dużo wydać, aby tanim kosztem zrobić i dzięki temu duża część kasy wpływa do kieszeni odpowiednich osób. Na papierze może wszystko się zgadzać, a rzeczywisty stan widzimy na co dzień.
I te odbiory, jakoś inwestycje są odbierane nawet jak są wykonane niezgodnie z umową itp.... nie wspominając o pladze inwestycji nagle napotykających nieprzewidziane "przypadki losowe" i koszt wzrasta kilkukrotnie.
Czy jeszcze coś nas zaskoczy ze strony władz miasta?Bo myśle że tak!Tylko co???
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!