metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
arti2811 ~arti2811 (Gość)25.05.2010 21:53

Nie ma to jak graffiti o ile można to tak nazwać kole szkoły 12 .Napisane z grubej rury na prywatnym budynku stomatologa i pomyśleć że gościa nie stać na zamalowanie tego a dzieciaki czytają te wulgaryzmy.Jak dla mnie kolegium 10.000!

00

Czepialski ~Czepialski (Gość)25.05.2010 22:34

Jeśli ktoś sobie zażyczy, by jego własność została opatrzona tego typu obrazami, to nie ma problemu.
Gorzej, gdy ktoś sobie tego nie życzy, a tymczasem znajdzie się osoba, która "upiększy" jego nieruchomość. Nie chodzi tu o rodzaj tego dzieła (czy jest to napis "ŁKS/RTS" bądź pewna próba twórczego działania) lecz o to, czy właściciel zgodził się na jego powstanie.
Budynki publiczne w ogóle nie powinny być w ten sposób niszczone, zaś owe "dzieła" powstałe na wiadukcie nad al. Piłsudskiego to zwykły wandalizm, który popiera miasto. To właśnie przyzwala wandalom na malowanie bezsensownych napisów.

00

PT 09 ~PT 09 (Gość)26.05.2010 00:21

KLUBEM ŁODZI JEST-ŁKS!!!

00

pop ~pop (Gość)26.05.2010 07:55

lola...Kojarzy mi się tylko z jednym .....

00

Lola ~Lola (Gość)26.05.2010 08:55

"PT-09" napisał(a):
KLUBEM ŁODZI JEST-ŁKS!!!

Przepraszam, a co to ma do rzeczy?? Widać, że nie za dużo masz do powiedzenia na w/w temat, jeżeli byłeś w stanie "wykaligrafować" tylko te cztery nędzne słowa... Ja jako rdzenna Piotrkowianka, mieszkająca w Łodzi odpowiem: klubem Piotrkowa jest CONCORDIA. A na pierwszy rzut oka wydajesz się być jednym z tych pseudoartystów, co to uczą się alfabetu pisząc literki na ścianach budynków. Pozdrawiam

Komentarz był edytowany przez autora: 26.05.2010 08:56

00

K. ~K. (Gość)26.05.2010 10:16

Chyba nie widziałam w Piotrkowie żadnego ciekawego graffiti ani murala. Same bohomazy albo obsikiwanie spray'em terenu przez kiboli. A szkoda, bo coś przemyślanego i solidnie zrobionego mogłoby przynieść korzyść estetyce miasta, a nie tylko je szpecić. Ha! Marzy mi się się, że w Piotrkowie objawi się taki nasz Banksy ;)

00

wiezabezcisnien ~wiezabezcisnien (Gość)26.05.2010 16:08

Mi tam graffiti nie przeszkadza wkurzają mnie tylko te napisy m,in RTS czy ŁKS najlepsze jest to że one są cały czas przerabiane i w pewnym momencie już trudno się zorientować czy jest to RTS z Rogami czy Koroną a może ŁKS z tymi atrybutami, Kiła i Malaria Grafficiarze zróbcieie z tym porządek i namalujcie jakiegoś słonia albo żyrafę

00

PT 09 ~PT 09 (Gość)26.05.2010 23:57

Lolaranga
15 godzin temu, 08:55
"PT-09" napisał(a):
KLUBEM ŁODZI JEST-ŁKS!!!
Przepraszam, a co to ma do rzeczy?? Widać, że nie za dużo masz do powiedzenia na w/w temat, jeżeli byłeś w stanie "wykaligrafować" tylko te cztery nędzne słowa... Ja jako rdzenna Piotrkowianka, mieszkająca w Łodzi odpowiem: klubem Piotrkowa jest CONCORDIA. A na pierwszy rzut oka wydajesz się być jednym z tych pseudoartystów, co to uczą się alfabetu pisząc literki na ścianach budynków. Pozdrawiam
a co to jest concordia?ten wieśniacki klub na peryferiach Piotrkowa na który chodzi 30 osób (średnia wieku 60 lat)???!!!i nie pisz że cztery nędzne słowa

00

Piotr Włostowic ~Piotr Włostowic (Gość)14.04.2011 23:52

A ten komendant Olejnik to zanim go odwołają i przeniosą (albo ucieknie na emeryturę) to w ogóle zamierza zabrać się do jakiejkolwiek roboty w Piotrkowie? Bo czas płynie, a efektów - zero.
http://trojmiasto.gazeta.pl/trojmiasto/1,35636,9435399,Graffiti__za_ktore_nastolatkowi_grozi_5_lat_wiezienia.html
Żenada to mało powiedziane.
---------------
Cyt.:
#
Graffiti, za które nastolatkowi grozi 5 lat więzienia
IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
Gość: a. 14.04.11, 17:56
Pisałem już o tym, ale powtórzę:
Niszczenie zabytków poprzez mazanie sprayem kwalifikuję jako przestępstwo przeciw dziedzictwu narodowemu. Ale to nie wszystko. W mieście widuje się tysiące bohomazów na blokach, płotach, mostach, słupach, przejściach podziemnych, na klatkach schodowych itd. Ma to już wymiar epidemii. I nie dajmy sobie wmówić, że to sztuka. To zwykłe chuligaństwo, wandalizm, zawłaszczanie przestrzeni publicznej, okazywanie pogardy ustalonemu porządkowi - prawnemu, społecznemu i estetycznemu oraz - próba sił z organami porządkowymi.
Co do kar: usunięcie na własny koszt, nawiązka w postaci dodatkowej pracy społecznej, a może... publiczna chłosta pod pręgierzem w centralnym punkcie miasta?
A tak na poważnie - nakaz usunięcia w trybie natychmiastowym tych "dzieł", obciążenie kosztami, nawiązka i zapowiedź o wiele surowszych konsekwencji za powtórkę. Sprawę trzeba nagłośnić.
Ta działalność niewydarzonych grafików jest zbieżna z wyczynami kiboli - eksplozja agresji skierowana nie na ludzi, tylko na obiekty budowlane. Groza...

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat