metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Piotr Włostowic ~Piotr Włostowic (Gość)16.07.2010 14:52

Dobry Panie Boże, zapłać!
Tylko, dlaczego tak się to zawsze ślimaczy?
No i że w końcu Sąd Najwyższy nie stanął po stronie Kapłana Sprawiedliwości, dziwne...
Ale, jedna jaskółka wiosny nie czyni!

00

wyste ~wyste (Gość)20.07.2010 00:19

ten sedzia wydal na mnie wyrok, to ten wyrok tak jak i sedzia tez niewazny jest ?

00

ławnik z parku poniatowskiego ~ławnik z parku poniatowskiego (Gość)25.07.2010 12:18

"wyste" napisał(a):
ten sedzia wydal na mnie wyrok, to ten wyrok tak jak i sedzia tez niewazny jest ?

To był taki całkiem łysy sędzia z sądu pracy. Był nawalony i myślał, że mu wszystko wolno.

00

grzegorz ~grzegorz (Gość)28.09.2013 00:36

Skazując pana sędziego okręgowego z Piotrkowa na 8 miesięcy pozbawienia wolności (oczywiście, w zawieszeniu) za jazdę po pijanemu, sąd (i to aż w Rawie Mazowieckiej!) zadaje kłam powszechnemu przekonaniu, że sądy - owszem - są, ale sprawiedliwości to w nich już nie ma.
Żarna tej sprawiedliwości mielą powoli, a tutaj to już wręcz ślimaczo. Koledzy z sądu dyscyplinarnego ociągają się ze zgodą na pociągnięcie sprawcy do odpowiedzialności karnej, wszak wiadomo - sędzia to jakby kapłan Temidy. Prawie poza prawem. Potrzeba było nawet nakazu zatrzymania go na 48 godzin, a tu proszę - mijają głupie cztery latka i już wyrok! I jaki surowy! Bo przecież wniosek piotrkowskiej prokuratury ograniczał się do kary grzywny, a sąd - bum! - wymierzył karę, jaką się zwykle daje takim delikwentom.
http://piotrkowtrybunalski.naszemiasto.pl/artykul/2012510,bez-sciemniania-wielka-figura-byc-to-uswietniac-jesc-i-pic,id,t.html#897ffac16d0d60a5,1,3,5

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat