Jeździ brat w tygodniu w dzień. W weekend w nocy średnio w miesiącu zarabia 5.000 zł. Myślę że jak na Piotrków nie jest źle.
no nie mówcie że serio tą rakowską będę teraz robić, czy kogoś już totalnie pogieło w tym mieście??
Pamiętam ok. 1987 roku najwyższy numer taksówki w Piotrkowie Trybunalskim bodajże 323, widziany na postoju na ślepej brukowanej uliczce od ul. Słowackiego w kierunku Unitry.
Jeździłem na taxie w Piotrkowie przez 5 lat. Na spokojnie co miesiąc 3,5-4 tysiące na rękę robiąc po 7-9h dziennie. Gdybym nie złapał lepszej pracy to bym nie zrezygnował. Jak na nasze miasto to i tak żyłem sporo lepiej niż większość mieszkańców.
Praca nie jest łatwa. Jak każdy kierowca musimy zmagać się z pogodą, korkami,remontami oraz ITD. Często zwłaszcza w weekendy, święta pracujemy w nocy do czego dochodzi jeszcze senność, to że nie spędzamy czasu w tym momencie z rodziną. Do tego dochodzą jeszcze klienci którzy nie chcą płacić, na piwko było, na drinka było, ale już na powrót do domu brakuje. Często dochodzi do sprzeczek z osobami pod wpływem alkoholu czy narkotyków.
Zapraszamy do pracy na spawacza. Koszty Kursu i wszystkie certyfikaty pokrywa firma. .
Euzebiusz, nie gadaj głupot że jest ciężko. Odpala klimę, radyjko gra i to tyle. Siedzisz na tyłku i tyle. Miasto małe, latwo nawigować. 5 lat jeździłem robiąc 5 dni w tygodniu po te 8h jak w normalnej pracy i miałem te 4k. Nie wiem co tu ciężkiego. Może to że jesteś zachlanny i robisz do późnej nocy powoduje że jest ciężko ale to już na własne zyczenie
HJa czesto zamawiam taxi i czesto dyspozytorka mowi,ze na obecna chwle nie ma taksowki i trzeba czekac do 30 minut.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!