Nie mogę zrozumieć, dlaczego Boga trzeba szukać pielgrzymując do dalekich krajów. Czyżby Bóg opuścił Polskę?
Oj, czasami mam wrażenie, że tak.
W Polsce są i góry i morze i jeziora - to dlaczego ludzie wyjeżdżają na urlop za granicę ???
A jeszcze czego pomysłodawcą, organizatorem oraz przewodnikiem duchowym i turystycznym rektor kościoła Panien Dominikanek – ks. dr Ireneusz Bochyński, nie jest?
biedaki modlą się w domu lub w pobliskim kościele.Bogatemu ponoć trudniej będzie dostać się do nieba
O, mój Boże !!!! Cóż, tok rozumowania godny najwyższego uznania !!!!
To do jakiego Boga modlą się ci w Trewirze, skoro pismo i ksiundz głoszą, że Bóg jest jeden jedyny?
Przyjmując Twoją wypowiedź na serio, należałoby twierdzić, że w Austrii są Tatry i Łysa Góra, a Egipt leży nad Bałtykiem?
Czasami warto ruszyć głową zanim stuknie się w klawiaturę.
Droga Lidio Fałek: jeśli piszesz o czymkolwiek, to daj tekst do sprawdzenia komukolwiek. Zgroza, ile błędów w tak krótkim wypracowaniu!
Przykład pierwszy z brzegu: gdybym napisał, że "wycieczka" była bardzo "pouczająca" i "potrzebna" - pomyślałabyś słusznie, że kpię sobie z "pielgrzymki".
Chyba, że chcesz zwrócić uwagę umiejącym czytać na podteksty: w takim razie bardzo makiaweliczna relacja. Na miejscu księdza Rektora protestowałbym - i to bardzo!
W kościele M.B.Śnieżnej u księdza Bochyńskiego została otworzona wystawa o dominikance i mistyczce Angelice Renke, rodem z naszego Piotrkowa Trybunalskiego. Ciekawe czy jest Ona rodziną z Marianem Renke będącym za czasów pierwszej komuny szefem Komitetu Olimpijskiego, działaczem sportowym i dyplomatą (był ambasadorem komuszego rządu na Kubie, na Jamajce i w Hiszpani).
"Ultrakatol" ciekawe pytanie zwłaszcza, że oboje urodzili się w Piotrkowie. Pewnie rodzina.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!