skrzyzowanie równorzędne:Źródlana, Polna, Twardosławicka. Byłam świadkiem jak jednocześnie dojechały do skrzyzowania 4 samochody, każdy z innej strony. Wszyscy stali, bo każdy miał z prawej strony samochód i powinien go przepuścić. Kto powinien pierwszy ruszyć w takim przypadku????
czy ktoś mógłby mi łopatologicznie wyjaśnić tą Piastowską i Jagiellońską, dlaczego ci z piastowskiej mają ustąpić tym z jagiellońskiej skoro jak wyjadą to już znajdują się na drodze z pierwszeństwem, a poza tym na ulicy jagiellońskiej są znaki pionowe i poziome ustąp pierwszeństwa następnie jeśli miało być to jako jedno skrzyżowanie to od kiedy można malować linie podwójną ciągłą przez środek skrzyżowania
Jeżdząc po Piotrkowie mam wrażenie ,że ten kto ustala znaki iświatła ,to nie musi mieć prawa jazdy!
Xx jakie ty bzdury piszesz może wszystkie znaki zlikwidowac tak jak to Po robiło przez 8 lat .Dobrze że bedzie zakaz handlu w niedziele
Dziadostwo , brak elementarnych podstaw kultury na drodze to przywara 90 % kierowców w EP,pieszy stojący tuż przy "zebrach" jest niewidoczny czy to pada deszcz czy jest siarczysty mróz nikt go nie przepuści.Nawet nie chce mi się o tym pisać ,dno i metr mułu . Może to wina ludności napływowej ze wsi ?
Zapomnieliscie o najważniejszym kontrowersyjnym skrzyżowaniu w Piotrkowie jakim jest rondo Sulejowskie. Jak wiemy wielu a nawet niektórzy policjanci twierdzą że można tam zmieniać pasy ruchu. Definicja ronda turbinowego jednak tego zabrania. Więc jak jest naprawdę? Kto ma rację?
Wątpię, żeby to wynikało z nieznajomości przepisów przed pana Skrobka, ale w niektórych kwestiach odwołuje się do niewłaściwych przepisów.
Z tego zdania wynika, że jakby to było rondo to by nie można było zawracać.
Owszem, należy ustąpić kierowcom z prawej strony, ale dlatego, bo jest tam łamane pierwszeństwo, a nie zasada prawej ręki.
I znowu ta prawa ręka. Zasada prawej ręki obowiązuje tylko i wyłącznie kiedy mamy do czynienia ze skrzyżowaniem równorzędnym czyli tam gdzie nie ma ustalonego pierwszeństwa. Sam pan najpierw powiedział, że Al. 3 Maja ma pierwszeństwo, więc gdzie tu zasada prawej ręki? W opisanej sytuacji jest tak jak pan mówi, ale dlatego, bo prawoskręt ma pierwszeństwo przed lewoskrętem. Poza tym ten z Piastowskiej nie ma go po prawej stronie tylko na przeciwko - pierwszeństwo ustala się przed wjazdem na skrzyżowanie.
Jak ktoś przeczyta ten artykuł to jeszcze bardziej pomiesza mu to w głowie. To wygląda tak jakby pan Skrobek znał przepisy, ale ich nie rozumiał. Pozdrawiam.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!