na zadnym z powyzej wymienionym skrzyzowaniu czy drodze nie ma jakichkolwiek wypadkow - oznacza to, ze umieja wszyscy jezdzic
Niedawno od Sulejowskiej wewnetrznym pasem jedzie autobus MOBILIS. Skręca w al. Kopernika .Ja z Jerozolimskiej tez w al. Kopernika.Jak nakazuja znaki-logiczne.Za to tłumok z autobusu ze swojego pasa wcisnął mi sie na moj.Tak po prostu przecial linię i co?I smieje sie idiota zza szyby. Poza tym jak uczą instruktorzy?Jadą bez wlaczonych swiatel,telefony przed soba albo przy uchu,2-3 osoby z tylu wioza... A idz pan w... jestem wyrozumiala dla "elek" ale czasami to przeginaja!
Bez sensu. Po co zmieniać coś, co dobrze funkcjonuje? Kto ma tam problemy z ustępowaniem pierwszeństwa oprócz kierowcy prezydenckiej limuzyny EP 56000?
Wojska Polskiego/Kostromska
A nie prościej zamiast liczyć na umiejętności kierowców po prostu namalować tam pasy ruchu osobno dla lewoskrętów i reszty ? Przejeżdżam dość często przez to skrzyżowanie i bardzo często widzę tam jak kierowcy, (zwłaszcza z obcymi rejestracjami, ale tutejsi również) ustawiają się przy osi jezdni i chcą jechać na wprost. Dość często dochodzi tam do takich incydentów z wymuszeniami. Wprawdzie nie słyszałem o wypadkach w tym miejscu, ale wymuszenia są na porządku dziennym.
W tym miejscu ponadto jest jeszcze inny problem. Światła są od dawien dawna, ale od dość długiego już czasu sporo aut chce z WP skręcić do Focusa. Jest to trochę problematyczne, bo na lewoskręcie czasami przejeżdza 1-3 aut. Światła w tym miejscu powinny zostać zmienione i ustawione tak by wszyscy mieli szansę bezpiecznego przejechania. Może osobno puszczać lewoskręty, albo osobno tych z WP, tak samo jak osobno przejeżdżają ci z Kostromskiej.
A jak wyjazdy z Focusa w lewo na Zamenhofa.... Tutaj to dopiero są cuda .... Już nie wspomnę o zawracaniu. Niektórzy zapomnieli że mamy ruch prawostronny jeżdżą lwa strona, środkiem.... Cuda!
Skoro Kobyłeckiego jest drogą wewnętrzną to kierowcy powinni tam czekać-chyba się nie mylę?
Cenzura ma się bardzo dobrze, brak mojego kometarza, wsryd. Nie było słów niecenzuranych a tylko brak wiedzy pana Skrobka. Jedna rada od biegłego sądowego, nie przyjmować mandatów od policjanta przy takiej wiedzy ich szefa. Proszę opublikować ten komentarz.
I bardzo dobrze, że jeżdżą jak chcą. Jeszcze tego by brakowało, żeby "dobra zmiana" mówiła i nakazywała im jak mają jeździć. Pewnie najlepiej byłoby jakby mieli nakaz omijać hipermarkety, jeździć tylko na zakupy do sklepów Orlenu i do kościołów. :-)
Tak przy okazji zapytanie do Pana nadinsp. Krzysztofa Skrobka?
Skrzyżowanie Sienkiewicza - Narutowicza;
dojazd ul. Sienkiewicza z kierunku południowego - oznakowanie
- znak C-8 nakaz jazdy w prawo lub w lewo
- znak D-1 droga z pierwszeństwem.
Które kierunki mają tam pierwszeństwo - przypuszczam, że tylko w prawo a co z kierunkiem lewoskrętu.
Ukłony.
Źle jeździ duża grupa kierowców. EP czy EPI nie ma tu znaczenia. Policjo! Pieniądze dosłownie leżą na ulicy!
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!