metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Piotrkowianin ~Piotrkowianin (Gość)10.04.2009 18:01

I już wiadomo skąd ten grzyb... ;)

20

Dionizy ~Dionizy (Gość)10.04.2009 14:45

Fatalne ujęcie. Ta pani wygląda jakby przykucnęła za potrzebą.

20

gulu ~gulu (Gość)10.04.2009 20:41

Kino-oko jej widać....prawie :)

20

zaradna666 ~zaradna666 (Gość)08.06.2010 23:56

tez mieszkałam w tbs-ie w Lubaniu, grzyb był podobny, mieszkałam tam 8 miesięcy i przez grzyba zapadłam na zdrowiu nie mówiąc już o mojej córce chorej na astmę. teraz mam problemy z rozliczeniem. Prezes wynajął mi chlew zamiast mieszkania a po moim wyprowadzeniu się próbuje pozbawić mnie kaucji i obciążyć kosztami za remont.

20

gość ~gość (Gość)13.04.2016 13:51

Cytat:"Wcześniej mieszkała w kamienicy przy Wojska Polskiego, ale z powodu decyzji o wyłączeniu budynku z użytkowania, TBS musiał znaleźć jej lokal zamienny."
Lokal zamienny powinien być wolny od wilgoci, grzyba, plechwy, pleśni etc. Podobna sytuacja miała miejsce w budynku - oficynie przy ul. WP. 64 (wejście od ul. POW). Dom stał bez dachu po pożarze. TBS położył płyty kart.gips i zamontował okna z PCV bez mikro otworów. Wdała się wilgoć i grzyb. Po moich interwencjach i publikacjach w lokalnych mediach, docieplono mury zewnętrzne i ludzie mieszkają bo nie maja innego wyjścia. TBS zainstalował w tym wielorodzinnym budynku ogrzewanie elektryczne. Kogo w tych trudnych czasach stać na ponoszenie wysokich opłat za ogrzewanie mieszkania. Ale TBS zawsze się wytłumaczy i wina obarczy najemcę. Jeżeli w lokalu mieszkalnym zamieszkuje osoba niepełnosprawna to trzeba stworzyć odpowiednie warunki. Tłumaczenie, że najemca nie ogrzewał mieszkania jakoś nie trafia mi do przekonania bowiem z powodu niskiej temperatury znaleźli by się w szpitalu z zapaleniem płuc. Budowanie mieszkań w Piotrkowie przez pośrednika jakim jest TBS Sp. z o.o. to sprytny wymyk prezydenta Chojniaka. Chwalenie się nowym budynkiem przy ul. Zamurowej gdzie czynsz ustala TBS nie jest dobrym rozwiązaniem. Ekonomicznym tak ale nie dla najemców. TBS dostaje od miasta aportem działkę budowlaną za która nie płaci ani grosza w zamian udostępnia kilka mieszkań dla gminy. To miasto z roku na rok schodzi na psy.

20

gość_mi ~gość_mi (Gość)09.11.2020 20:25

Tbs do wiosny się rozleci

10

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat