Panie prezydencie, niech pan dalej słucha Zwierza z kliką Munik i Błaszczyński o mrzonkach Superligi. Zastanawia mnie tylko czy prezydent dotrzyma słowa i jeśli panowie nie wejdą do Superligi, to zmniejszy stypendia i dotacje a w końcu pozwoli osiągnąć sukces Kobiecej Superlidze. Po co trzymać zespół który będzie wchodził i spadał z Superligi, panowie niech sobie grają w I lidze i tam niech prezes kręci lody, zabiera wynagrodzenia. Ilu zawodników siedzi na ławie za 3 tyś brutto w Piotrkowianinie i oddają kasę do klubu. Te 100 tys. różnicy w stypendiach między Piotrcovią a Piotrkowianinem pozwoliło by zakontraktować dziewczyny z górnej półki i grać 1-4, albo przynajmniej utrzymać tą drużynę i dołożyć jedną dwie i też grać 1-4. Szkoda kasy na wypychanie kieszeni działaczom Piotrkowianina.
Z Piotrkowianina cała Polska się śmieje po tej kolejce.
Oko słusznie gada, polać mu. O wiele mniejszych niż w przypadku męskiego szczypiorniaka nakładów potrzeba, żeby Piotrcovia stała się wizytówką miasta i walczyła o medale mistrzostw Polski, a kto wie, może i o trofea w Europie.Ale u nas to lepiej robić przekręty i nabić portfele kilku prominentom.
jak ptak bedzie sponsorowac polonie to juz po klubie... postawi tam pewnie inny bazar albo market
trzeba szybko podnieść stypendia , dotacje i inne apanaże żeby do końca rozgrywek wyprac jeszcze troche kasy na przyszły rok w I LIDZE.
Szok, hańba i niedowierzanie. Jak zespół zajmujący ostatnie miejsce i zarabiający 10 razy mniej może ograć zespół aspirujący do ekstraklasy? Widocznie może, bo ma serce i walkę we krwi, a nasze "gwiazdy" myślały, że każdy się położy na parkiecie przed wielkim Piotrkowianinem i będzie prosił o jak najniższy wymiar kary.
Ja się dziwię, że sponsorzy dalej chcą dawać kasę na ten klub, z tego co wiem to większość tych firm to znajomi którzy piją z prezesem i czasem mają możliwość napić się z prezydentem, ale niektóre firmy to poważne firmy, wiem że mieli propozycje sponsorowania lub wcześniej sponsorowali Piotrcovią i mieliby z tego więcej marketingowo niż obecnie. Przecież ten klub od czasów Kipera ciągle jest na bakier z prawem tylko tak się trzymają, że mało na zewnątrz wychodzi oprócz od czasu do czasu małych szczegółów od pokrzywdzonych lub odsuniętych. Zobaczcie że od momentu jak odeszła Szczukocka i wiadome było że będzie stary nowy prezes to i działacze odeszli (Merk, Furman), a i doradca sportowy nie za bardzo się udziela dla tego klubu. Naprawdę uważam że na I ligę stać to miasto ale na Super bez sensu, niech faktycznie szkolą dzieci. W tym mieście można być dumnym z dwóch dyscyplin AKS i Piotrcovia, to jest chluba i wizytówka tego Miasta.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!