metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Krysia ~Krysia (Gość)29.11.2014 22:49

"czytelniczka" napisał(a):
Nie kupię tej książki, jest wiele innych wiarygodnych źródeł

Gdybyś tę książkę przeczytała to wiedziałabyś, że autor jest pierwszym historykiem, który podjął się tego tematu.
A książkę rekomenduje wiele osób na czele z profesorami, którzy uznali książkę za jedną z najlepszych książek historycznych jakie ukazały się w tym roku, więc księdzu Zaleskiemu należałoby pogratulować intuicji i dobrej znajomości tematu. A dorobek autora i jego praca naukowa, a także współpraca z ośrodkami we Francji zasługuje na podziw. Ukłony.

15

Duma ~Duma (Gość)29.11.2014 22:54

"czytelniczka" napisał(a):
Takie publikacje powinny być dalekie do oszołomstwa.

To niesamowite, że anonimowi autorzy komentarzy uważają, że swoim żenującym poziomem są w stanie umniejszyć czyjś sukces. Tak samo jest w przypadku Joasi Jurek. Sukces, który odniósł piotrkowianin jest ogromny, ale jak rozumiem czytelniczka vel Krystyna vel Juras wkrótce odniesie jeszcze większy sukces. A może pochwali się w jaki sposób rozsławiła nasze miasto w ostatnim czasie lub kiedykolwiek?
Mamy zdolnych ludzi w tym mieście, pomimo że władza im nie pomaga, że jest ciężko i trudniej się przebić niż mieszkańcom wielkich miast. Z tego jestem dumny. Oby tak dalej.

14

mc2 ~mc2 (Gość)30.11.2014 09:06

No cóż, jestem właśnie po lekturze tej pozycji. Grafomański gniot historyczny, jakich zresztą wiele na rynku. Na przemiał.

51

Anonim zwany Gallem ~Anonim zwany Gallem (Gość)30.11.2014 11:05

"mc2" napisał(a):
No cóż, jestem właśnie po lekturze tej pozycji.

Aż mam ochotę zapytać się ciebie o czym jest ta książka, ale nie martw się - nie spytam, bo wiem, że nie miałem jej nawet w ręku nie mówiąc już o dogłębnej lekturze.
Nagroda w pełni zasłużona.

15

Dogłupka ~Dogłupka (Gość)30.11.2014 11:07

"mc2" napisał(a):
Grafomański gniot historyczny, jakich zresztą wiele na rynku. Na przemiał.

Widzę, że wypowiada się znakomity specjalista - skoro tak to przedstaw się nam wszystkim z imienia i nazwiska to zobaczymy jakie masz kompetencje oceniając książkę naprawdę wybitną.

15

Haha ~Haha (Gość)30.11.2014 12:43

Tak gniot - i dostał największą nagrodą, którą w tym kraju może dostać historyk:D Wygłupiłeś się mc2:D

24

Haha ~Haha (Gość)30.11.2014 17:27

"WoPi-SW" napisał(a):
Co jak widać, nie podoba mu się jednak

Hmmm...pomyślmy logicznie.
Facet napisał książkę i otrzymał za nią nagrodę - zdobył uznanie środowiska naukowego i zapewne oprócz jakiejś statuetki czy dyplomu zgarnął z kilka tysięcy. Z całą pewnością więc przejmuje się anonimowymi wpisami jakiegoś frustrata, który robi za 3 zł na magazynie w Kauflandzie:-)Rzeczywiście takie wątki nikogo nie obchodzą - zapewne więc ten podstępny i niegodziwy laureat nagrody sam pisze negatywne komentarze i sam sobie odpowiada i w ten sposób podkręca popyt:-)
Nie wiem, czy pracownicy biblioteki wchodzą na ten portal, ale jeśli tak to mam propozycję: zorganizujcie laureatowi spotkanie na temat książki - wtedy będzie można na nie przyjść i podyskutować, tylko założę się, że na takie spotkanie byś nie przyszedł, bo autor mając zapewne ogromną wiedzę wbiłby cię w ziemię i zrobił publicznie pośmiewisko, a przecież ty chcesz być taki mądry:-) Ale nie martw się - jeśli ogłoszą konkurs na głupka roku 2014 to nagrodę masz jak w banku.

15

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat