Chodziło mi o patriotyzm w "waszym" rozumieniu. Wywieszenie flagi nie świadczy o tym, że jesteś patriotom, a nie wywieszenie to brak patriotyzmu. Ktoś napisał, że dawniej nie można było, ale teraz niektórzy chcieliby, żeby to był przymus. Każdy odbiera tę tragedię na swój sposób i trzeba to uszanować.
To zupełna racja ale wywieszenie takowej wzmacnia świadomość patriotyczą.Nic na siłe!!!
Nie przeczę, że wzmacnia i się z tym zgadzam.
Za to zamiast flag, na balkonach i tzw. wysięgnikach powiewają dumnie, patriotycznie i obywatelsko, tak - jak przystało na 9-dniową ogólnonarodową żałobę: ręczniki, ścierki, prześcieradła, poszwy, poszewki, koszule, bluzki, halki, kalesony, pończochy, skarpety, biustonosze, majtki. Wszystko świeżutko uprane, będzie nie tylko suchutkie, ale także przewiane ciepłym wiosennym wiaterkiem i okraszone coraz silniejszymi promykami słońca.
Hm, taka sobie PROPOZYCJA. A może by tak pomyśleć o jakimś forum dyskusyjnym w realu, nie wiem - klub, stowarzyszenie... Ludzie się widzą, obserwują nawzajem mowę ciała, łatwiej o zrozumienie, aniżeli za pomocą klawiatury. Łatwiej się też pohamować. Mniej jest tego skakania sobie do oczu. Są takowe inicjatywy obywatelskie, apolityczne, zarówno na świecie, w ugruntowanych demokracjach, i to licznie, ale są i w Polsce. Ludzie się grupują, coś wyrażają, opiniują, czegoś chcą. Ale kto będzie miał na to czas. A bywa i tak, że po skrzyknięciu się ludziom dość szybko zapał wygasa i sprawa umiera śmiercią naturalną. A brak w Piotrkowie czegoś takiego. Jak się spojrzy na stronie www.piotrkow.pl, to tych różnych stowarzyszeń jest od groma, ale pewnie 95 procent tylko na papierze. Taka inicjatywa w mieście wielkości Piotrkowa nie ma wielkich szans, co innego w dużych miastach. Tutaj każdy każdego się boi, jeden drugiego się wstydzi, a co ludzie powiedzą, a to, a tamto, przecież to obciach. Coś tak, jak z tymi flagami. Bo w dużych miastach ich całe mrowie. Ja wiem, co w Piotrkowie jest powodem braku tych flag w oknach i na balkonach, na samochodach prywatnych. Dyskutujemy tutaj wielce i uczenie, ale powód główny jest jeden: ludzie się wstydzą. Po co będę się wychylał... Jeszcze kto zobaczy... Może Pan Prezes Tomasz Stachaczyk, oprócz Strefy FM, Tygodnia Trybunalskiego i portalu epiotrkow.pl, przyjąłby jeszcze pod swoje opiekuńcze, ojcowskie skrzydła - dajmy na to - Dyskusyjny Klub Piotrkowian, DKP?
Piotrkowianie ludzie człowieku kim kolwiek jesteś uszanuj!!!Gdyby ojciec matka brat itd milczał byś ... Moderatorze cedz wypowiedzi bo jak do tej pory temat ignorujesz nie pilotując go na tym polega to forum???
Ludzie !!! Żałobę widać wszędzie - flagi na autach na balkonach w oknach. W sklepach wyłączona muzyka np. Centrum ECHO ma flagi opuszczone do połowy.
Pięknie aż serce ściska, duma rozpiera jak Piotrków czci poległych - dopiero dziś zobaczyłem i jestem pod ogromnym wrażeniem.
Tak, że m=nie rozumie tych krytycznych komentarzy.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!