Tym ludziom trudno wytłumaczyć, że księża też łamią prawo. O ludziach dojnej zmiany wypowiadają się w ten sposób, kradli ale się dzielili. Tego chyba kościół katolicki w Polsce nie naucza?
To jest przykład takiej kultury „stawania murem” za swoim. Jeśli ktoś z naszego środowiska, z naszej rodziny itp. jest oskarżany o jakieś zło, to my lubimy zaraz stawać murem. Nie chcemy jakoś zdać sobie sprawy z tego, że każdy człowiek, który dopuszcza się czegoś niegodziwego, albo nie ma racji w jakimś sporze, choćby o przysłowiową miedzę, ma swoich bliskich, rodzinę, przyjaciół itd. Czy wszyscy oni mają jakiś moralny obowiązek stawać murem i krzyczeć, że oto nasz człowiek jest prześladowany, a przecież on jest czysty, jak łza, to wszystko są wyssane z palca brednie, on nic złego nie zrobił i źli są ci, którzy robią na niego nagonkę? Czy taka postawa jest zgodna z duchem Ewangelii i z doktryną Kościoła, zgodnie z którą powinniśmy nieustannie bić się w piersi i za coś pokutować, a także napominać bliźnich, którzy pobłądzili? Dlaczego my nie potrafimy w przypadku, gdy ten jakiś nasz człowiek dopuści się czegoś złego, powiedzieć: No tak... mój brat, mój znajomy, moja matka, mój szwagier itp., ale niestety źle zrobił, zamiast natychmiast stawać murem za swoim?... W danym przypadku, czy w zgodzie z doktryną katolicką, nie powinniśmy powiedzieć: No tak, ksiądz katolicki, ale zrobił coś złego i powinien odpokutować?...
Gośka zobacz to jest manifestacja ,nie tak jak Ty zorganizowałaś 10 osób
Ale co by nie powiedzieć to na lewicowych protestach jest tylko 5-7 osób ( z panią MP włącznie).
Najciekawsze jest to, że wszyscy ci którzy przytulali pieniążki będą odpowiadać według zaostrzonego prawa zmienianego za rządów PiS i będą traktowani według zaostrzonych przepisów więziennych też przez nich. Twierdzili przecież, że więzienie to nie sanatorium. Przepisy miały być nie dla nich tylko dla tych z drugiej strony bo przecież oni dali pińcet+ to mieli rządzić po wsze czasy.
Garstka Piotrkowian. Reszta to dzialcze gazety polskiej z regionu zwiezieni
Szkoda, że pani Dróżdż nie dociekała wcześniej co wyprawia ksiądz kombinator, ale jak się siedzi po szyję unurzanym w profitach mediów pisowskich to się zrobi dla kasy wszystko, zero hamulców i zero etyki.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!