Za tyle jako radny to ja bym rowerem w garniaku po 12h jeździł po mieście i wyszukiwał mankamentów, które trapią mieszkańców i składał te interpelacje i wnioski.
Powiem Ci, że z perspektywy rowerzysty najbardziej rzuca się w oczy to, że najwięcej dziur i garbów jest na poboczach piotrkowskich jezdni oraz to, jak gówniane jest wykonanie piotrkowskich ścieżek rowerowych...
Leniwym dietożercom mówimy: NIE!!!
O tym to mi nie musisz mówić bo swoje przjeździłem po mieście i nie tylko po głównych ulicach. Ciekawa jest np. prawa nitka ulicy Żelaznej w kierunku ul.Roosvelta. Garby na wysokość z 50cm i samochody jadące po 80km/h nic tylko jechać rowerem.
Nawet nie masz pojęcia, ile razy tamtędy przejeżdżałem rowerem... O ile mnie pamięć nie myli, w zeszłym roku (a może to było wiosną tego roku?) robiono tam pewne "naprawy". Przedtem było jeszcze gorzej.
Ja głosuję na Sokalskiego, bo ten to chociaż emerytów wspomoże. A to dobrym słowem, wycieczkę zorganizuje, grzybobranie, o zdrowie pomoże zadbać. Niektórzy z rady potrafią to skomentować tak, że emeryci to w domu powinni siedzieć albo dołek za wczasu wykupić. Sokalski na radnego oby jak najdłużej, bo wszyscy się kiedyś zestarzejemy.
Nie dodać nic ująć. A co na to prokuratura? Podobno odpowiednie zawiadomienie wpłynęło już jakiś czas temu?
Nie głosujcie na Szcześniaka,tego cwaniaka,niech się zajmie tym co umie najlepiej a nie polityką......czyli>>>>> niczym>>>>
O tak! W 2011 roku podczas remontu końcowego odcinka ul. Dmowskiego wykonano przy tej ulicy ścieżkę rowerową do końca ulicy (czyli do skrzyżowania z ul. Energetyków) do ul. Górniczej (przy pętli autobusowej). Do istniejącej w dalszej części ul. Dmowskiego ścieżki rowerowej, kończącej się przy skrzyżowaniu z ul. Iwaszkiewicza brakuje około 300 metrów. Niejaka dyrektor Majczyna 3 lata temu obiecywała dokończenie tej ścieżki w roku 2012. Minął rok 2012, 2013, dobiega końca 2014, a ścieżki ani słychu, ani widu. O planach jej budowy w 2015 r. też cisza. Chyba o niej zapomniała...
Nawet radny Dziemdziora nic nie wskórał.
"Można jeszcze lepiej, bo kocham Piotrków!"
Leczyć się u lekarza który jest radnym to strach się bać.
Jeżeli w leczeniu jest tak uczciwy i mądry jak w politykowaniu, to biała śmierć.
jedni składają interpelacje a drudzy działają wprost poprostu dzwonią gdzie trzeba i sprawy załatwiają a nie reklamują się że niby coś widzą.Krowa która ryczy ponoć daje mało mleka takie przysłowie i coś w tym jest
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!