metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
PTB PTBranga02.11.2014 23:08

"bezpartyjny" napisał(a):
Dieta radnego to i tak marne grosze. Dobre buty, jeansy koszula i na krawat zabraknie. Radny to wizytówka miasta, więc, powinien mieć na to by się dobrze ubrać. Dieta powinna wynosić przynajmniej 5000 zł.

Za tyle jako radny to ja bym rowerem w garniaku po 12h jeździł po mieście i wyszukiwał mankamentów, które trapią mieszkańców i składał te interpelacje i wnioski.

72

Al Bundy ~Al Bundy (Gość)02.11.2014 23:16

"PTB" napisał(a):
Za tyle jako radny to ja bym rowerem w garniaku po 12h jeździł po mieście i wyszukiwał mankamentów

Powiem Ci, że z perspektywy rowerzysty najbardziej rzuca się w oczy to, że najwięcej dziur i garbów jest na poboczach piotrkowskich jezdni oraz to, jak gówniane jest wykonanie piotrkowskich ścieżek rowerowych...
Leniwym dietożercom mówimy: NIE!!!

Komentarz był edytowany przez autora: 02.11.2014 23:22

70

PTB PTBranga02.11.2014 23:29

"Al-Bundy" napisał(a):
Al Bundyranga
11 minut temu, 23:16
"PTB" napisał(a):
Za tyle jako radny to ja bym rowerem w garniaku po 12h jeździł po mieście i wyszukiwał mankamentów
Powiem Ci, że z perspektywy rowerzysty najbardziej rzuca się w oczy to, że najwięcej dziur i garbów jest na poboczach piotrkowskich jezdni oraz to, jak gówniane jest wykonanie piotrkowskich ścieżek rowerowych...
Leniwym dietożercom mówimy: NIE!!!

O tym to mi nie musisz mówić bo swoje przjeździłem po mieście i nie tylko po głównych ulicach. Ciekawa jest np. prawa nitka ulicy Żelaznej w kierunku ul.Roosvelta. Garby na wysokość z 50cm i samochody jadące po 80km/h nic tylko jechać rowerem.

40

Al Bundy ~Al Bundy (Gość)02.11.2014 23:36

"PTB" napisał(a):
Ciekawa jest np. prawa nitka ulicy Żelaznej w kierunku ul.Roosvelta. Garby na wysokość z 50cm i samochody jadące po 80km/h nic tylko jechać rowerem.

Nawet nie masz pojęcia, ile razy tamtędy przejeżdżałem rowerem... O ile mnie pamięć nie myli, w zeszłym roku (a może to było wiosną tego roku?) robiono tam pewne "naprawy". Przedtem było jeszcze gorzej.

20

zadowolony z radnego ~zadowolony z radnego (Gość)02.11.2014 23:44

Ja głosuję na Sokalskiego, bo ten to chociaż emerytów wspomoże. A to dobrym słowem, wycieczkę zorganizuje, grzybobranie, o zdrowie pomoże zadbać. Niektórzy z rady potrafią to skomentować tak, że emeryci to w domu powinni siedzieć albo dołek za wczasu wykupić. Sokalski na radnego oby jak najdłużej, bo wszyscy się kiedyś zestarzejemy.

127

piotrkow_tryb ~piotrkow_tryb (Gość)03.11.2014 08:36

Cytuję:
piotrkowskiej radnej z Sulejowa Magdalenie Kwiecińskiej. Czy wyborcom da to do myślenia?

Nie dodać nic ująć. A co na to prokuratura? Podobno odpowiednie zawiadomienie wpłynęło już jakiś czas temu?

50

Aldo ~Aldo (Gość)03.11.2014 08:43

Nie głosujcie na Szcześniaka,tego cwaniaka,niech się zajmie tym co umie najlepiej a nie polityką......czyli>>>>> niczym>>>>

140

Piotrkowianin Piotrkowianinranga03.11.2014 08:57

"Al-Bundy" napisał(a):
oraz to, jak gówniane jest wykonanie piotrkowskich ścieżek rowerowych...

O tak! W 2011 roku podczas remontu końcowego odcinka ul. Dmowskiego wykonano przy tej ulicy ścieżkę rowerową do końca ulicy (czyli do skrzyżowania z ul. Energetyków) do ul. Górniczej (przy pętli autobusowej). Do istniejącej w dalszej części ul. Dmowskiego ścieżki rowerowej, kończącej się przy skrzyżowaniu z ul. Iwaszkiewicza brakuje około 300 metrów. Niejaka dyrektor Majczyna 3 lata temu obiecywała dokończenie tej ścieżki w roku 2012. Minął rok 2012, 2013, dobiega końca 2014, a ścieżki ani słychu, ani widu. O planach jej budowy w 2015 r. też cisza. Chyba o niej zapomniała...
Nawet radny Dziemdziora nic nie wskórał.
"Można jeszcze lepiej, bo kocham Piotrków!"

50

pacjent ~pacjent (Gość)03.11.2014 10:06

Leczyć się u lekarza który jest radnym to strach się bać.
Jeżeli w leczeniu jest tak uczciwy i mądry jak w politykowaniu, to biała śmierć.

133

. ~. (Gość)03.11.2014 10:51

jedni składają interpelacje a drudzy działają wprost poprostu dzwonią gdzie trzeba i sprawy załatwiają a nie reklamują się że niby coś widzą.Krowa która ryczy ponoć daje mało mleka takie przysłowie i coś w tym jest

48

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat