Smutne to wszystko. Byle o co aby zrobić z bunt. Ciekawe ile osób idzie 1 listopada na cmentarz że szczera modlitwa za zmarłych czy tylko pokazać się znajomym i postawić drogie znicze. Wydaje mi się że Ci którzy wiedzą co w tym dniu jest ważne nie robią takich szopek.
PiSocjaliści bohatersko walczą z problemami, które sami sworzyli!! Nie wiem czy ludzie nie widzą co oni wyprawiają??? Od 30 lat ta sama ekipa pod różnymi szyldami robi z nas baranów.PiS=PO=SLD=PSL
Byłam, zobaczyłam piorun i ..... odeszlam. Nie będę wspierać
tylko proponowałbym kupowanie od tych osób/firm, które mają kasy fiskalne, co znaczy, że w miarę uczciwie wykazują dochody ze sprzedaży zniczy, kwiatów i płacą podatki. Ci co nie mają kasy fiskalnej, są na tak zwanym ryczłcie i wykazują przychód (nie dochód) za rok mniejszy niż 20 000 zł, co trudno uwierzyć, żeby w takim przypadku opłacała się taka działalność :P wykazanie PRZYCHODU rocznego powyżej 20 000 obliguje do posiadania kasy fiskalnej, a w Alejach Cmentarnych chyba mało kto ma kasę fiskalną, jest więc biedny i dokłada cały czas do interesu :( składki ZUS, zryczałtowany podatek
Prymitywnym ludziom manifestujący na ulicach kojarzą się wyłącznie z lewactwem a nie z ludźmi walczącymi o poszanowanie osobistej godności oraz prawa do wolnej woli danej przez Boga a zatem i możliwości podejmowania własnego wyboru, którego nikt postronny nie ma prawa oceniać tu i teraz.
Pomimo zakazu zgromadzeń na ulicach tysiące bluźniących panów i panienek. Na cmentarzach pomimo wielowiekowej tradycji ani jednego człowieka. Co się dzieje z narodem ? Strach przed zakażeniem na wolnym powietrzu? A w marketach po paszę to nie strach?
Po co te marmury na cmentarzach, jeśli poza obłudą i chęcią zaimponowania innym nic z szacunku dla zmarłych już nie pozostało?
W następnym tygodniu sobie odbiją, bez przesady cały tydzień ludzie będą kupowali a sprzedawcy wyjdą lepiej...
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!