metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
taka prawdajest ~taka prawdajest (Gość)08.10.2023 12:27

Odkąd dostałem dowód, byłem na WSZYSTKICH wyborach i referendach, natomiast nigdy nie oddałem głosu pisowi.

77

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ~aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa (Gość)08.10.2023 12:52

zagłosować tak,ale czym dojechać do punktu wyborczego jeśli mzki nie jeżdżą tego dnia?

04

!!! ~!!! (Gość)08.10.2023 12:59

Dojna zmiana znajdzie się na śmietniku historii!

84

gian ~gian (Gość)08.10.2023 13:25

Prezentują piękne święto demokracji - WYBORY :) aż serce pęka z dumy.

50

Stefan ~Stefan (Gość)08.10.2023 14:06

nie byliśmy z żoną na wyborach od 12 lat ,ale teraz idziemy bo to co się teraz dzieje to trzeba w końcu przerwać.Tak podzielonego narodu w Polsce nie było nigdy.Mam nadzieję ,że to się stanie z resztą to nie tylko moje zdanie.

34

Rencistkaaa ~Rencistkaaa (Gość)08.10.2023 14:08

Dojna zmiana to jyz jest od 8 lat na śmietniku,. PO, nawet nazwę zmienili na KO. Pieniędzy nie ma i nie będzie, mówili.

64

go?ć_gość ~go?ć_gość (Gość)08.10.2023 14:25

Czy politycznie czy ekonomicznie wychodzi na jedno Będę głosował na PiS i w referendum wezmę udział a wykształciuchą z po chciałbym powiedzieć że jak zadrą z emerytami a już nas wyzywali i zabierali dowody to jest nas 8 milionów emerytów i jak wszyscy zagłosujemy za podwyższeniem wieku emerytalnego to będzie miał kto na nas zatralalać nawet do 70 rozumiecie kumotry z PO

36

Komrad ~Komrad (Gość)08.10.2023 13:40

Dojna zmiana czyli KO

46

j. ~j. (Gość)08.10.2023 17:07

Pewien ksiądz powiedział, że nie należy w życiu wybierać jakiegoś mniejszego zła, tylko samo dobro. Teraz biskupi mówią, że trzeba iść głosować, a głosując w tych wyborach trzeba wybrać jakieś mniejsze zło. To, że jakaś partia jest np. przeciwko aborcji, to nie oznacza, że jest O.K., bo może mieć na sumieniu mnóstwo innych grzechów. Może gdzieś na świecie jakiś mafiozo też jest przeciwny aborcji i - powiedzmy - in vitro, ale za to dopuszcza się mnóstwa złych rzeczy. Ktoś powiedział, że moralność w Kościele bywa redukowana do rygoryzmy seksualnego i coś w tym jest, bo jakoś inne grzechy są mało zauważalne w Kościele. Ja bym tak biskupów zapytał: Czy np. nepotyzm, albo dawanie w łapę komuś z publicznych pieniędzy to jest moralne? A wywalenie kilkudziesięciu milionów na tzw. wybory kopertowe pomimo opinii wybitnych prawników, że tak nie wolno robić i że to się nie może udać to jest moralne? No, a dawanie wiz za łapówki to jest moralne? A wykorzystywanie spółek Skarbu Państwa do celów politycznych, żeby te spółki pomogły swoimi pieniędzmi wygrać wybory, to jest moralne? Albo czy zrobienie z telewizji publicznej szczekaczki propagandowej partii rządzącej, co do złudzenia przypomina czasy PRL, jest moralne? No... ale na tym wszystkim już biskupi się znacznie mniej znają... Wobec natomiast takiej, a nie innej opozycji, która moim zdaniem jest może nie tyle totalna, co totalnie nieudolna, to idąc na wybory skazujemy się na popieranie jakiegoś mniejszego zła, chociaż nawet dla wielu trudno to mniejsze zło wybrać...

12

Ot co ~Ot co (Gość)08.10.2023 13:31

Pewno że pójdę, i zagłosuję na Prawo i Sprawiedliwość, lista nr 4.W referendum też wezmę udział.Jest okazja wypowiedzieć się bezpośrednio w ważnych sprawach dla kraju.

914

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat