Nie można logistycznych detali odkładać, pozostawić do realizacji tzw. spontaniczności. Zwłaszcza, kiedy organizatorem jest miasto. Nie może tu być bariery w postaci autorytetu w tym wypadku ks. Dziekana. Autorytetu; miejsca, czasu..., który nie pozwala, jak rozumiem, na interwencję. Powinien pojawić się dowódca sztandarów, poprowadzić je w szyku pod pomnik... itp. Zrobić dobrze robotę, tak jak to zrobiła policja.
Panie Witoldzie, czy mógłbym Pana prosić o rozwinięcie tego komentarza? Czy chodzi Panu o poczty sztandarowe?
Poczty sztandarowe powinny być wprowadzane i wyprowadzane. Nie przestrzegamy tego. Szkoda. Także składanie wieńców, kwiatów wymaga stosownej oprawy. Owszem nie jest to najważniejsze...
Byłem tam i było pięknie jak to powiedział jeden z księży, ta żałoba powinna potrwac nie tylko rok ale o wiele wiele dłużej
Tyle ludzi w kościele nie widziałąm od czasu smierci Papieża ludzie częściej powinni byc sobie tacy bliscy nie tylko w takich momentach
Ja tak myślałem, że lepszym pomysłem było by zrobienie mszy w kościele parafialnym pw. Najświętszego Serca Jezusowego (chociaż by z tego względu, że to kościół najbardziej pojemny dla ludzi w Piotrkowie), później, przejście marszu w ciszy ulicą słowackiego, aż do pomnika ofiar katyńskich mieszczącego się przy kościele oo. Bernardynów, ale to tylko moja taka sugestia
Ten sam wniosek nasunął mi się pewnego razu w trzeci dzień maja. Sztandar dla wielu (szczególnie młodych) ludzi to symbol bez wartości.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!