Chciwość też jest grzechem i kościół sobie z tego nic nie robi więc o co chodzi?
I bardzo dobrze zrobili. A co do chciwości, nie generalizuj Kolego Lesina23, to, ze kilku Polaków jest chciwych, nie znaczy, ze wszyscy, tak samo jest z lekarzami, księżmi, prywatnymi przedsiębiorcami, ogrodnikami, pszczelarzami, nauczycielami, urzędnikami itd. Trochę obiektywności zamiast powtarzania "ramówki" z TVN :)
Co taki ksiądz może wiedziec o rodzinie ktorej nie ma? (chodzi mi o małżonkę i dzieci, no chociaż niektórzy posiadają). Oczywiście chciwość i molestownie to też grzech i to chyba wiekszy niż życie w konkubinacie. Nie dziwie się ludziom że nie chcą brać ślubów ponieważ ok 50% małżeństw się rozpada.
Czasem moralista jest jak kominiarz, czyści kominy, a sam brudny.
Autor: Aleksander Fredro
Gdyby Bóg istotnie liczył się dla swych kapłanów wielokroć więcej od wartości doczesnych, nie zabiegaliby o nie aż tak łapczywie.
Fraszka - Smutna prawda o klerze
Książętom Kościoła ku przestrodze
Brzęczącą mamoną do cna opętani
Zapomnieli biedni po co powołani
Na przestrogi Pana i głusi i niemi
Urządzili sobie królestwo na ziemi
Zaś swoje owieczki słowami biczują
Czemu tylko wierzą a nie praktykują
Spójrzcie obłudnicy w lustrzane odbicie
Wy praktykujecie ale nie wierzycie
Kto jest bardziej grzeszny i kto bardziej błądzi
Najlepiej na świecie sam Bóg to osądzi
Foto na http://sklave.manifo.com/smieszne-zdjecia
A czy pedofilia w kościele to też grzech? Czy odpuszczają sobie księża winy na wzajem??? Bardzo mnie to nurtuje!!!
no akurat kościół to ostatnia osoba, która będzie mnie moralności uczyć!!!
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!