Pewnie Kościół ledwo zipie!! Jeszcze troche i będą nam mówić z kim mamy się żenić !!
Moja córka od czterech lat żyje w konkubinacie i jakoś się z partnerem dogadują. Na tej samej niewielkiej uliczce w Piotrkowie syn mojego kolegi trzy lata po ślubie i...rok po rozwodzie....
wywiesili by lepiej inne przykazania : nie kradnij, nie zabijaj...zresztą nie każdy wierzy w tą wiarę...
Jestem po ślubie cywilnym 17 lat, oboje z żoną pracujemy, w miarę możliwości pomagamy innym, dobrze wychowaliśmy dzieci a ksiądz powiedział- za grzech ciężki wieczne potępienie...są mordercy,złodzieje,gwałciciele, którzy otrzymają rozgrzeszenie ale grzesznik taki jak ja już nie???!!!! A jak nazwać związki, w których żyją księża? konkubinat,sponsoring a może tranzakcja wiązana??są kobiety, które dostają niezłe profity za taki ,,związek" i o ironio to właśnie księża czują się w obowiązku pouczać innych jak mają życ!!!!!!!
Kościół i jego chore pomysły... Normalnie brak słów. Oby szybko opracowano sposób podróży na inne, odległe planety i oby wystrzelono tam cały ten chory i obłudny światek kleru.
Jestem zwolennikiem wolności poglądów i uważam, że każdy ma prawo oceniać np. wolne związki. Jednak ani jedna, ani druga opcja nie powinny się z tym afiszować. A po drugie - trzeba mieć nas+++e w głowie, żeby finansować kampanie, które nic nie zmienią, podczas gdy dzieci w szkołach nie mają za co kupić drugiego śniadania.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!