metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
BLEKI BLEKIranga29.09.2011 10:20

Piotrkowscy Astronomowie wzywają mieszkańców Piotrkowa Trybunalskiego do opłat za odprowadzanie meteorów z terenu miasta
- z góry dziękujemy za terminowe wnoszenie opłat

00

Kargul ~Kargul (Gość)29.09.2011 10:21

Ach bym zapomniał dodać, że to ten Pan jest wykształcony ale przykro to stwierdzić nie wiadomo jak On tę pracę doktorancką obronił skoro cyt."Kierunki przekształceń własnościowych w gospodarcze komunalnej".
No cóż tak bywa, że wiedza nie idzie najwidoczniej z duchem czasu. Dlatego nie jesteśmy zaskoczeni, że w PTB gospodarka się nie rozwija skoro cały czas mowa o gospodarcze ? Ja do dziś nie wiem co to jest za cholerstwo ta gospodarczka ? Jadło jakieś ? Zwierzę, czy co do licha innego !?

00

Krytyk ~Krytyk (Gość)29.09.2011 10:22

Proponuję wprowadzić jeszcze podatek od oddychania, od słońca, od chmur,od noszenia ubrań, od sypiania w łóżku i od wszystkiego a ja się pytam kiedy będzie podatek w naszym mieście od chojniaka bo już na tą jego gębę złodziejską patrzeć nie mogę...

00

Piotrkowianin Piotrkowianinranga29.09.2011 11:18

Na http://rada.piotrkow.pl/pliki/12_sesja.pdf jest porządek obrad wczorajszej sesji Rady Miasta. Można tam znaleźć ciekawy punkt:

Cytuję:
4.13. zmiany Uchwały Nr XXIII/257/96 Rady Miejskiej w Piotrkowie Trybunalskim z dnia 18 września 1996 roku w sprawie utworzenia jednoosobowej spółki Gminy Piotrków Trybunalski pod firmą "Komunikacja Miejska" Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Piotrkowie Trybunalskim, zmienionej Uchwałą Nr XXIX/285/96 Rady Miejskiej w Piotrkowie Trybunalskim z dnia 30 października 1996 r.

Ktoś wie, o co chodzi?

Komentarz był edytowany przez autora: 29.09.2011 11:20

00

lukch ~lukch (Gość)29.09.2011 11:24

Proponuję powrót do systemu sprawowania mandatu radnego społecznie i natychmiastową redukcją wynagrodzenia w całym UM o 15% a zaoszczędzone środki przeznaczyć na odprowadzenie deszczówki. Dziękuję i pozdrawiam.

00

Sykstus ~Sykstus (Gość)29.09.2011 11:40

A co z tymi którzy wodę opadową wypływającą z rynien magazynują w specjalnych zbiornikach i wykorzystują potem np. do podlewania kwiatków w ogrodzie?

00

Sami Swoi ~Sami Swoi (Gość)29.09.2011 11:40

"Krytyk" napisał(a):
a ja się pytam kiedy będzie podatek w naszym mieście od chojniaka

Już są takie podatki i jest ich od :D

00

marpiob ~marpiob (Gość)29.09.2011 11:53

Podatek od deszczówki? Ja mieszkam przy ul.Kwiatowej i nikt tu nie słyszał o kanalizacji deszczowej.Deszcz pada i wsiąka w ziemię . To jak władza zamierza odprowadzać te opady ? Może jakiś wniosek racjonalizatorski radni wymyślą ?
Małgorzata

00

Sykstus ~Sykstus (Gość)29.09.2011 11:57

Miasto jak chce zarobić to powinno wziąć się za budowę w centrum wielopoziomowych dobrze strzeżonych parkingów, bo aut jest coraz więcej, a będzie jeszcze więcej i już niedługo może być tak że kobieta prowadząca dziecięcy wózek po chodniku - zwyczajnie przez centrum nie przejdzie! Jak każdy z nas polaków będzie miał już swoje własne auto to dopiero będzie problem - zwłaszcza w takim mieście jak Piotrków, gdzie krzyżują się wszystkie szlaki komunikacyjne. Zabudowa jest coraz ściślejsza zwłaszcza w centrum i jak teraz się o tym nie pomyśli to za 10 może 20 lat problemem będzie nie tylko z zaparkowaniem, ale również ze znalezieniem miejsca pod budowę jakiegoś nowego wielopoziomowego parkingu. Zarabiajcie na tym co jest istotne dla życia i funkcjonowania mieszkańców, a nie na jakichś podatkach od pogody!

00

poznaniak ~poznaniak (Gość)29.09.2011 12:09

To napewno będzie podatek od powierzchni dachów.przecież ilości wody(deszczówki)nie można mierzyć w metrach kwadratowych.Z całą pewnością nasi rajcowie powinni się w trybie pilnym z kontaktować z władzami m.Poznań. Tam została podjęta taka ustawa, którą w następstwie pozwu zbiorowego do -WSA- została uchylona.Ps.a wstyd został!!!

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat