metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
żona hofmana ~żona hofmana (Gość)22.12.2011 17:21

do 21.00 nie wyjechała na miasto żadna piaskarka,wiem to ze źródła,więc prosze nie pierdzielić głodnych kawałków!

00

broda ~broda (Gość)22.12.2011 17:49

"Tartu" napisał(a):
Nikt tego nie kwestionuje - to może w ogóle niech nic nie robią jak jest taka opinia społeczna

No właśnie - niech nic nie robią, wzorem niektórych europejskich miast.
Zima przyszła - zima pójdzie. Nie ma już takich zim jak w 79 więc przestańmy biadolić tylko się cieszmy.

00

MARIANEK ~MARIANEK (Gość)22.12.2011 18:24

To ze jazda po mieście z prędkością 100 km/h nagle zrobiła się bardzo niebezpieczna to już nie wina drogowców. Nie obwiniajce też drogowców za łyse opony w Waszych autach. Jeździłem wczoraj po mieście, dziś też i nie odczułem żadnego dyskomfortu związanego z paroma płatkami śniegu. Na lodowisko natknąłem się jedynie w parku przy Żeromskiego.
A drogowcy - oczywiście mają obowiązek odśnieżać i pewnie to będą robić - jak spadnie śnieg.

00

Kierowca ~Kierowca (Gość)22.12.2011 19:13

piaskarek nie bylo na ulicach do godziny 22!! Nic nie tlumaczy takiej decyzji(!!!) wobec lodu na ulicach! Nawet na zimowych oponach nie dało sie kierowac! Jest to kolejny przykład doskonałego zarządzania naszym miastem! Pozdrawiam władzę i życzę więcej rozumu w Nowym Roku i większego poczucia odpowiedzialności:) Wesołych Świąt

00

obserwator miejski ~obserwator miejski (Gość)22.12.2011 19:16

Jeśli są tacy specjaliści od koordynacji jak pan Żak i Jego dyrektor Byzcyński to są takie efekty. Za wszystko odpowiada prezydent Chojniak. Szykować referendum i odwołać wszystkich nieudzczników.

00

wodnik1985 wodnik1985ranga22.12.2011 21:36

PROSZE WAS ..JAKA ZIMA??

00

GT ~GT (Gość)22.12.2011 22:26

"wodnik1985" napisał(a):
PROSZE WAS ..JAKA ZIMA??

Kalendarzowa?

00

Fajny ~Fajny (Gość)23.12.2011 09:33

Cytuję:
na rondzie "Solidarności" było tak ślisko, że przejeżdżający autobus wpadł w lekki poślizg.

"Solidarność" wielu ludzi zostawiła na lodzie ...

00

Piotrkowianin Piotrkowianinranga23.12.2011 10:01

"pan-z-piotrkowa" napisał(a):
No tak bo w półtorej godziny trzy piaskarki miały zrobić cud- zasypać piachem i solą całe miasto by jakiś baran, który nie potrafi jeździć się nie poślizgnął.

Sam jesteś baran. Ile jest kilometrów tych głównych dróg w mieście, wymagających posypania? 100? Czyli jedna piaskarka w 1,5 godziny nie wyrobiła 33,3 km? Nie ośmieszaj się, człowieczku z MZDiK-u czy PEUK-u.

"jaki" napisał(a):
a dlaczego po wyjechaniu z piotrkowa np. w stronę rozprzy , droga od ulicy granicznej jest zawsze czysta i sucha / nawet o 6 rano po całonocnych opadach / ???
odp. bo to jest teren powiatu piotrkowskiego a nie MIASTA PIOTRKÓW T.

Racja. Ulica Krakowskie Przedmieście jest drogą krajową nr 91. W miastach na prawach powiatu drogami tymi zarządza miasto (jak widać, nieudolnie), a poza miastem GDDKiA.

Komentarz był edytowany przez autora: 23.12.2011 10:03

00

pan z piotrkowa ~pan z piotrkowa (Gość)23.12.2011 10:06

"Piotrkowianin" napisał(a):
Sam jesteś baran. Ile jest kilometrów tych głównych dróg w mieście, wymagających posypania? 100? Czyli jedna piaskarka w 1,5 godziny nie wyrobiła 33,3 km? Nie ośmieszaj się, człowieczku z MZDiK-u czy PEUK-u.

jakoś jechałem o 21 przez miasto i nie miałem żadnego problemu aby przejechać przez miasto.
Niestety w PEUK i MZDiK nie pracuje, a żałuję, bo tam ponoć dobrze płacą. Jedynie nie stwarzam problemu tam gdzie go nie ma. Ale Polacy to naród, który ciągle narzeka, więc nie ma co się dziwić.

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat