do 21.00 nie wyjechała na miasto żadna piaskarka,wiem to ze źródła,więc prosze nie pierdzielić głodnych kawałków!
No właśnie - niech nic nie robią, wzorem niektórych europejskich miast.
Zima przyszła - zima pójdzie. Nie ma już takich zim jak w 79 więc przestańmy biadolić tylko się cieszmy.
To ze jazda po mieście z prędkością 100 km/h nagle zrobiła się bardzo niebezpieczna to już nie wina drogowców. Nie obwiniajce też drogowców za łyse opony w Waszych autach. Jeździłem wczoraj po mieście, dziś też i nie odczułem żadnego dyskomfortu związanego z paroma płatkami śniegu. Na lodowisko natknąłem się jedynie w parku przy Żeromskiego.
A drogowcy - oczywiście mają obowiązek odśnieżać i pewnie to będą robić - jak spadnie śnieg.
piaskarek nie bylo na ulicach do godziny 22!! Nic nie tlumaczy takiej decyzji(!!!) wobec lodu na ulicach! Nawet na zimowych oponach nie dało sie kierowac! Jest to kolejny przykład doskonałego zarządzania naszym miastem! Pozdrawiam władzę i życzę więcej rozumu w Nowym Roku i większego poczucia odpowiedzialności:) Wesołych Świąt
Jeśli są tacy specjaliści od koordynacji jak pan Żak i Jego dyrektor Byzcyński to są takie efekty. Za wszystko odpowiada prezydent Chojniak. Szykować referendum i odwołać wszystkich nieudzczników.
PROSZE WAS ..JAKA ZIMA??
"Solidarność" wielu ludzi zostawiła na lodzie ...
Sam jesteś baran. Ile jest kilometrów tych głównych dróg w mieście, wymagających posypania? 100? Czyli jedna piaskarka w 1,5 godziny nie wyrobiła 33,3 km? Nie ośmieszaj się, człowieczku z MZDiK-u czy PEUK-u.
Racja. Ulica Krakowskie Przedmieście jest drogą krajową nr 91. W miastach na prawach powiatu drogami tymi zarządza miasto (jak widać, nieudolnie), a poza miastem GDDKiA.
jakoś jechałem o 21 przez miasto i nie miałem żadnego problemu aby przejechać przez miasto.
Niestety w PEUK i MZDiK nie pracuje, a żałuję, bo tam ponoć dobrze płacą. Jedynie nie stwarzam problemu tam gdzie go nie ma. Ale Polacy to naród, który ciągle narzeka, więc nie ma co się dziwić.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!