metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
wyborca ~wyborca (Gość)19.06.2011 20:05

Cytuję:
Już ponad rok temu miastu swoją ofertę złożyła spółka ETC Tanie Ciepło (o czym pisaliśmy w jednym z kwietniowych numerów TT). ETC chce wybudować na terenie Piotrkowa elektrociepłownię gazową, czyli spalać gaz i wytwarzać energię elektryczną i cieplną. Przedstawiciele spółki zapewniali jednocześnie, że dzięki zastosowanej przez nich technologii nie tylko dostosujemy nasze ciepłownictwo do unijnych norm, ale i rachunki będą tańsze o 13%. Elektrociepłownia miałabym dostarczać ciepło do naszych mieszkań już w 2013 roku.

Czy to nie Chińczycy? Pytam, żeby nie było tak jak z tą autostradą.

00

m_acie_k ~m_acie_k (Gość)19.06.2011 20:36

Ile MWt? Bo nasze dwie ciepłownie trochę ich dają :P

00

bzdura ~bzdura (Gość)19.06.2011 20:53

interesowałem się tematyką oferty w/w, bzdura jakich mało!! Nie ferujcie szanowni dziennikarze sądów jak nie macie pojęcia o technicznych i prawnych uwarunkowaniach. Tanie ciepło też chcę mieć ale ciemnoty sobie wciskać nie dam.
MYRCHA

00

miszcz ~miszcz (Gość)19.06.2011 22:50

Myrcha żyjesz w ciemnogrodzie, więc nie potrafisz zrozumieć nowoczesnej technologii kogeneracyjnej. Skoro, jak piszesz, interesowałeś się tematem, to podsuwam link, co byś doczytał http://pl.wikipedia.org/wiki/Kogeneracja. A co do prawnych uwarunkowań to poczytaj o zeszłorocznych zmianach w prawie energetycznym.

00

pkp ~pkp (Gość)20.06.2011 09:03

A w którym to miejscu ETC wciska ciemnotę ? rozwiązanie proponowane znane jest w praktyce, i masz rację miszczu pisząc, że odpowiedź, co do uregulowań prawnych, jest zawarta w prawie energetycznym. Mam nadzieję, że UM nie będzie rzucał kłód pod nogi

00

energetyk ~energetyk (Gość)11.08.2011 21:48

www.etctaniecieplo.pl

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat