Jaki wariant zielony? Po co na siłę wprowadzać tę drogę na teren miasta? Żaden węzeł ani MOP w pobliżu oczyszczalni nie jest przewidziany - węzeł ma być jedynie na przecięciu z DK91, a następny na przecięciu z DW742 w okolicy Włodzimierzowa, MOP w Witowie. To ma być trasa ekspresowa dla mieszkańców całej Polski przejeżdżających przez nasze miasto tranzytem, a jakiś jełop z UM chce im zafundować miejsce obsługi podróżnych przy oczyszczalni ścieków i schronisku dla psów!
Droga ekspresowa nie służy to obsługi ruchu lokalnego. W tym przypadku potrzeby funkcjonalno-ruchowe nie uzasadniały budowy węzła, który przecież mało nie kosztuje.
Zobacz, że nie będzie węzła na drodze ekspresowej S8 w miejscu skrzyżowania DK8 z ul. Wolborską.
a no skoro sie zna to nie morze pracowac w urzedzie miasta to chyba logiczne tym bardziej jeszcze przy temacie na którym sie zna. w piotrkowskim magistracie to byloby nie do pomyslenia :P
protesty beda widze jak na temat obwodnicy rozprzy i sie tak skonczy ze wcale nie bedzie obwodnicy i tyle.wszystkich sie nie zadowoli.
Wybrano wariant niezły, pytanie tylko czy uda się w przyszłości wpiąć w tę eskę wschodnią obwodnicę miasta? Znalazłem na szybko informację, że dopuszcza się węzły co 3 kilometry w obszarze niezabudowanym oraz co 1,5 km w zabudowanym. Ten warunek wydaje się być możliwy do spełnienia (to też zależy od tego jak traktujemy ten teren), niestety bez dokładniejszej mapki nie jestem tego w stanie stwierdzić w 100%. Ogólnie nie jest źle, ważne że odrzucono wariant niebieski, który był wręcz szkodliwy dla miasta.
Heh widać, że banda oszołomów nie ma żadnego pojęcia, a zwłaszcza nie ma u nich żadnego myślenia :D
Wybierają jak potrafią, czyli najgorsze G. Byle tylko państwo zbudowało nieudolnym rządzącym obwodnicę. Później będą się gamonie chwalić przy wyborach, że zbudowali obwodnicę. Podobnie było z tematem Focusa - tak to Prezydent go zbudował - śmiać mi się chce, że takie debilne wiadomości i pomysły kilkoro pseudo polityczków podejmuje.
Niech mnie teraz wielki Wódz oświeci jak rozwiąże problem ruchu zwiększonego na ulicy Zalesicka ? Jak mieszkańcom powie, że przez ich ulicę gdzie domy stoją 2-5m od krawędzi jezdni będą jeździć ciężkie auta. Jak zamierza wykonać możliwość manewru zawracania na nowym malutkim rondzie, które spartolili jak wszystko.
Głupota goni głupotę - widać jakieś zawody trwają w Upierdziel Mieszkańca by jeden od drugiego głupotą błyszczał bardziej.
Porażka totalna, zero planowania, przewidywania, zero jakiekolwiek myślenia.
Proponuję dalej drapać się po dupskach.
Raz na tym rondku zawracałem solówką,ciężko było...myślę że zestawem "na trzy" da radę:}
W piątek, czyli 4.03.2011? Nieprawda!
http://piotrkow.pl/nasze-miasto/aktualnosci/zielony-wariant-s12-pod-warunkiem-ze
Nie ma to jak świeże i rzetelne informacje. :)
władze Piotrkowa wybrały wariant który przebiega poza Piotrkowem. Aby nie narazić się wyborcom. I po sprawie niech się inni martwią.
Politycznie, bez ambicji. Bo Piotrkowianie chcą spokoju, nie chcą reform, etc :)
Przecież wybrany został wariant zielony, który przebiega przez tereny miasta !
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!