metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
pkp ~pkp (Gość)02.11.2012 07:55

A czy wgórnym prawym rogu na zdjeciu siedzi Matusewicz czy mnie oczy nie mylą?

00

ares1 ~ares1 (Gość)02.11.2012 15:15

"pkp" napisał(a):
A czy wgórnym prawym rogu na zdjeciu siedzi Matusewicz czy mnie oczy nie mylą?

Waldek lubi kolej :)))

00

Al Bundy ~Al Bundy (Gość)02.11.2012 20:43

Cytuję:
Piotrków Trybunalski – Kleszczów: Będzie kolej, będzie rozwój

Może będzie, a może i nie będzie... Jedno wcale nie implikuje drugiego. Do Łodzi kolej zawitała później, niż do Piotrkowa, a mimo to Łódź bez kolei rozwijała się bardzo szybko, w krótkim czasie prześcignęła Piotrków. Ale to dzięki pobudowaniu fabryk i rozwojowi przemysłu. A w Piotrkowie kolej mamy od przeszło 160 lat, a mimo to w tym okresie najbardziej do rozwoju miasta przyczyniły się Dożynki'79.

00

taki jeden ~taki jeden (Gość)03.11.2012 00:07

"Al-Bundy" napisał(a):
Może będzie, a może i nie będzie... Jedno wcale nie implikuje drugiego.

Al: chodzi o rozwój Kleszczowa. Ta gmina ma szansę prześcignąć Piotrków ;) Spytaj Peg, jeśli nie wierzysz.

00

Piotr Piotrranga03.11.2012 00:31

"Al-Bundy" napisał(a):
Ale to dzięki pobudowaniu fabryk i rozwojowi przemysłu.

Wszystko w temacie!

00

jestem z miasta ~jestem z miasta (Gość)03.11.2012 06:48

"Al-Bundy" napisał(a):
w Piotrkowie kolej mamy od przeszło 160 lat, a mimo to w tym okresie najbardziej do rozwoju miasta przyczyniły się Dożynki'79.

Niestety to prawda. Ale kibel...

00

Al Bundy ~Al Bundy (Gość)03.11.2012 17:22

"taki-jeden" napisał(a):
Al: chodzi o rozwój Kleszczowa. Ta gmina ma szansę prześcignąć Piotrków ;)

Wiem, o co chodzi :) Bodźcem do rozwoju Kleszczowa była eksploatacja złóż węgla brunatnego. Węgiel co prawda się kiedyś skończy, ale władze mając tego pełną świadomość, już od dawna przyciągają tam rozmaitych przedsiębiorców. Więc kolej da możliwość transportu surowców do tamtejszych przedsiębiorstw i wywozu wyprodukowanych dóbr. A Piotrków niestety słabo wykorzystuje swoje atuty, z których największym jest korzystne położenie w środku kraju na przecięciu się ważnych szlaków komunikacyjnych. Nasze władze bardziej pilnują swoich partykularnych interesów, niż rozwoju miasta. O tym, że rozwój miasta mają w dupie najlepiej świadczy to, że już teraz zakładają spadek ilości mieszkańców o kilkanaście tysięcy do roku 2030.

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat