i co dla Ciebie nie starczyło? -szkoda
Żałośni są ci, dla których życiowym sukcesem są dwie litery na tablicy rejestracyjnej (nawiasem mówiąc wątpliwym sukcesem, bo jak wiadomo znaczna część ludzi majętnych buduje domy za miastem).
Zgadzam się z SZCH sam mam dom za miastem i wnerwia mnie to jak ktoś mi wyjeżdża z tekstem EPI. Cóż mam tablice EPI ale nie dlatego, że jestem wieśniakiem ale stać mnie na to żeby mieć własny dom za miastem zdala od prawdziwych wieśniaków z miasta...tak tak kochani teraz jest wymiana: ludzie z miasta uciekają na wieś a ludzie ze wsi do miasta... I zastanówcie się co tak na prawdę oznacza EPI bo jak na razie to wielcy "uczeni" z miasta nie znają definicji "wieśniak"...
Podobno w sobotę na otwarciu Media Marktu padł rekord polski jeśli chodzi o utarg, było tego ponad 2,5 mln PLN i 40 tys. klientów. Fiu fiu całkiem nieźle, pogratulować.
Że wybór w AGD czy w Avansie jest mniejszy to fakt, ale że oferta cenowa MM jest po prostu do dupy to drugi fakt. Jak ktoś wspomniał blueray w AGD w promocji z 800 na 299, zmywarka w MM 1499 w AGD 777,czajnik w MM 129 w Avansie 89. I ceny w MM na wiele artykułów wyższe jak w Łodzi. Jak tak dalej będzie to Łódź chyba jednak nie spłynie. Pozdrawiam zachłyśniętych cenami w MM.
Przeczytałem dotychczasowe wpisy i niestety mnie niemile zaskoczyły. Jak tu można w ogóle konstruktywnie wymieniać poglądy w temacie. Większość wpisów to zwyczajnie „głupia” dyskusja na temat: czemu rejestracja EP, ETM, EBE, ... jest fajniejsza od EPI. Rozumiem, że większość osób wpisująca się na temat wyższości mieszkania w mieście ma swoje nowe, ładne domy i nie odczuwa tak jak ja mieszkania w drogich mieszkaniach, których nie sposób porównać do naprawdę dużej ilości „pojawiających” się domów za miastem. No chyba, że kogoś bawi słuchanie rano jak ktoś zbiega klatką schodową, wierci, krzyczy, itp. Faktem jest, że tak zwarta zabudowa i liczba osób w bloku pozytywnie wpływa na kontakty z ludźmi(o ile ktoś chce takie utrzymywać) i inne rzeczy, które jednak nie są w temacie artykułu.
Nie znalazłem też nigdzie jednego rozsądnego i zrozumiałego dla mnie argumentu, czemu Focus Mall miałoby nie być. No może oprócz parkowaniem w pobliżu, co dla mieszkańców stało się bardziej uciążliwe. Jednak z oceną tego trzeba poczekać ze 2 tygodnie i zobaczycie, że prawie na pewno będzie luźniej. Rozpisywanie się, jakich sklepów brakuje jest bez sensu, to zwykłe czepialstwo. Pewnie, że można się przyczepić, że czegoś nie ma, ale pojawiło się wiele nowych sklepów, których u nas brakowało. Jak komuś może przeszkadzać, że powiedzmy Empik czy jakiś inny sklep markowy tam nie zarobi. Wszystkie sklepy w całym mieście mogą mieć straty i co komuś postronnemu do tego. Sprawa właściciela, że postanowił tam coś otworzyć. Jak na tym sie dorobi to, to też będzie jego zysk. Co z tego, że jest kilka wolnych „lokali”? Jest kilka zajętych, do których można wejść. Nikt naprawdę nie karze siedzieć w pustych boksach, czy płacić przy wejściu za to. Manufaktura jest większa, powstała w zaadoptowanym do tego budynku, jest w mieście dużo większym od Piotrkowa i nie ma sie, co dziwić, że jest tam wszystkiego więcej. Naprawdę nikt nikogo nie zmusza, żeby kupował w Focusie. Nadal można jeździć do Łodzi, Warszawy, Częstochowy, czy gdzie, kto lubi.
Naprawdę apeluje, żeby nie szukać na siłę bezsensownych minusów.
Wiem, że wypowiedzi tu są w większości anonimowe, ale naprawdę to, co się napisze świadczy o autorze i czasem warto pomyśleć zanim zacznie się kogoś obrażać czy pisać głupoty.
Popieram w 100%. I tym trafnym podsumowaniem, proponuję zamknąć wątek, bo nic dobrego tutaj już się chyba nie wydarzy.
byłem zobaczyłem ale nic nie kupiłem :) jak na piotrków galeryjka i tak prezentuje sie grubo.a miał byc empik i jakos go nie zauwazyle. znalażłem trafike tylko. jest ten empik w koncu??
Jest, też na początku go minąłem, musiałem zobaczyć jego lokalizację na planie centrum :)
Empik jest zaraz przy bocznym wejściu. Są chyba wszystkie działy ale trochę mniejsze ;)
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!