Dotyczy zawrotki.
Śmiem twierdzić, że 248 270 zł zostało przekręconych. Przeglądam dokumentację, tj ogłoszenie przetargu wymaganie dotyczące zartoki i oto jest tam punkt: Frezowanie istniejącego znakowania poziomego 26,60 m2 powierzchni, Frezowanie istniejącej nawierzchni jezdni z mas mineralno-bitumicznych grub. 5cm mechanicznie 120m2, Oznakowanie poziome jezdni farbą chlorokauczukową 8,20 m2. Są to prace związane z "wyjeżdżaniem z zawrotki. Jak patrzę na efekt prac to mam nieodparte wrażenie że te punkty nie zostały wykonane. Ktoś jednak protokołem odbioru potwierdził wykonanie tych prac, zapłacił za nią grubą kasę. Mam nadzieję, że StrefaFM podejmie temat marnotrawionych publicznych pieniędzy i w końcu ktoś zrobi porządek z tą kliką, towarzystwem wzajemnej adoracji.
Zdecydowanie nie, ale tutaj coś przynajmniej widać.
W końcu coś się zaczęło dziać w sprawie nieszczęsnej zawrotki w Al. Sikorskiego - wczoraj widziałem, że sfrezowali fragment skrajnego lewego pasa ruchu na wyjeździe z zawrotki. Pewnie wkrótce pojawi się tam nowa warstwa ścieralna i porzadne oznakowanie poziome:
Ciekawe kiedy zostanie dokończone oznakowanie poziome na ul. Dmowskiego przy "Piomie":
?
zgodnie ze specyfika przetargu dostępną na stronie mzdik prace te powinny być wykonane w grudniu 2008 roku i ktoś swoim podpisem potwierdził wykonanie tych pracy i kasa za to została zapewne wypłacona. Ciekaw jestem czy teraz drugi raz zapłacimy za to samo?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!