Ho, ho. A to księża przed Bożym Narodzeniem znów podwyżkę mają mieć?! Ho, ho.
Proponuję akcję : "ta dzielnica nie daje na tacę".
I zobaczymy czy będzie czarnym do śmiechu.
Nowe mieszkania i dzwony dzyn dzyn dzyn ;-). Trzeba poprosić specjalistę o opinie ale jak na mój gust to -15% do wartości nieruchomości w promieniu 300-400 metrów od kościoła gwarantowane. To jest równoznaczne z blokiem przy trasie.
brakuje jeszcze kościoła na rooseveltaa :D
albo gdzieś może na dzielnej ?
E tam ;) Będzie specjala promocja dla dewodek.
- mieszkanie z widokiem na kościół +15% ceny mieszkania
- mieszkanie z widokiem na plebanię +20% ceny mieszkania
- mieszkanie z widokiem na okno proboszcza + 50% ceny mieszkania
- pozostałe mieszkania z opcją "powiadom mnie kiedy będzie msza" (zastosowanie okien bez wygłuszeń) + 5% ceny mieszkania.
- pozostałe mieszkania z bezprzewodowym odbiornikiem mszy świętej (audio = +5%) lub audio - video (+10% ceny mieszkania) + abonament miesięczny w wysokości 100zł na cele parafialne.
Śmiejemy się, ale w większych miastach to jest problem. I u nas też będzie. Dzisiaj montują do dzwonów systemy automatyczne (wali o godzinie jak budzik), dają systemy nagłaśniające (jakby sam dzwon w nowoczesnej technologii za mało hałasu robił), ba, dają nawet pilota żeby sobie kółeczko wkoło kościoła robić i jednocześnie dzyn dzyn dzyn ;-). Generalnie współczuje mieszkańcom, wszystko zależy od lokatora, który przybędzie po budowie i jak się zachowa, ale na 100% pewnych okazji do umilenia życia nie odpuści, bo przecież dla nich wszyscy jesteśmy wierzący i wszyscy wierzymy w to samo. A nawet jeśli nie to celem jest abyśmy jak najszybciej zaczęli więc hałas się należy całej społeczności, również tej jej części, która go sobie nie życzy, jeszcze będzie dym z tym proboszczem i w mediach i w sądach.
Lukch, wiesz ja już od przeszło 10 lat mieszkam koło NMP, mam mieszkanie z widokiem na kościół i ja już do tych dzwonów się przyzwyczaiłem :) wszystko to kwestia przyzwyczajenia.
Pewnie dlatego, że ogłuchłeś od tych dzwonów. ;))
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!