No to kasa NSJ, Królowej Pokoju i MIłosierdzia Bożebo troche się uszczupli ze względu na mniejszą liczbę parafian. Probosz każdej parafii będzie niezadowolony, zwłaszcza tej ostatniej;)
Ho, ho. Jeszcze jednej łopaty ziemi nie wykopali pod tę parafię, a proboszcz już urzęduje? Ale gdzie on urzęduje? Namiot gdzieś rozbił? A nie za zimno na biwakowanie?
Skoro już pracuje, to dostaje pensję. Ho, ho. A w jakiej wysokości? A ile procent premii uznaniowej? A dodatek motywacyjny? A stażowe? Ho, ho.
nie ma kasy na wyremontowanie wieży w farze a tu nowy kościół budują, PARANOJA!
Takie trochę zmodyfikowane i w przenośni przysłowie.
Kto ma księdza przy sobie, tego bieda nie ubodzie.
No tak kazali nam budować w latach 90 ubiegłego wieku Kościół na Łódzkiej , bo budujemy go dla siebie a teraz znowu będziemy budować nowy dla siebie. Wielka paranoja i traktowanie ludzi przez władze kościelne jak stado baranów.
Dla niektórych mieszkańców to już jest trzecia parafia, którą będą sobie budować po NSJ i łódzkiej. Kościół to robi interesy...
My nie jesteśmy stadem Baranów...
My po prostu jesteśmy jako klienci w/w instytucji.
Oni są gorsi od NFZ-tu....
KASY FISKALNE DLA KSIĘŻY !!!!
Dla mnie kościół to czysty biznes może w mieście tego nie wydać ale na wsi kto nie da na tace to satanista i diabeł.
Nieprawda. Jesteśmy stadem baranów (i owiec, w przypadku pań).
Bo przecież pozwolimy się strzyc w tej owczarni, którą nam na osiedlu zbudują.
no to czas, żeby piotrkowianie mieli swoje biskupstwo! a co za tym idzie swojego biskupa - ale kto miałby nim zostać to ja nie wiem, może jakieś propozycje? Jezus - Maria! zbliżam się w swoich marniutkich komentarzach do 666 :P
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!