właśnie od tego są adwokaci - kasa ważniejsza od sumienia
Znałem faceta, to
Dziwi mnie ta " nagonka " na " sprawcę " tej tragedii...
Tragedii dla OBU STRON !
Jakież to typowe dla NAS Polaków - dokopać leżącemu ...
a przecież każdemu z NAS mogło lub może się to przytrafić ...
Nikt nie raczył wspomnieć tu o tym, że ofiary tej tragedii złamały przepisy ( nie zapięte pasy podczas jazdy pojazdu )
czym wydatnie przyczyniły się do swojej śmierci. Z tego co mi wiadomo, wszyscy pasażerowie bedący w pasach przeżyli...
podsumowując tę "nagonkę"a nie uwzględniając faktu,że część z nich spowodowana jest chęcią dokopania sprawcy,który wielu z piszących zapewne osobiście jest znany, napisze tak :
Kto czuje, że jest bez winy, niech pierwszy rzuci kamień !
amen ...
od kiedy w minibusach jeździ się w pasach ??????????????
już nie wiedzą na kogo zrzucić winę byle wybielić faktycznego sprawcę
Zapinanie pasów przez pasażerów to fikcja ;-) gdzie w autobusach MZK masz pasy? gdzie w minibusach? W minibusie ma kierowca a w MZK to są tylko przy miejscu na wózki ;-).
Zresztą pasów jako takich nie ma też w autobusach międzymiastowych, przynajmniej w zdecydowanej większości z nich, a nawet jak są to jeszcze nie widziałem aby ktokolwiek z nich korzystał w trakcie jazdy.
Co do adwokatów i tego jak lecą w kulki z zaświadczeniami lekarskimi to szkoda pisać. Może kiedyś wyjdzie prawdziwość tego rodzaju zaświadczeń.
a mnie nie dziwi, kolesia znam osobiście i wiem że prawko kupił na lewo, jeździł zawsze jak pirat drogowy bo uważał że wszystko mu ujdzie na sucho za kasę i układy, co do sprawy jego linii obrony , choroba jaką się zasłania to podobno padaczka, a to jedna wielka ściema, nigdy nie chorował na epilepsję. Ciekawe jakim cudem mając padaczkę "dostał" prawo jazdy.
Jeśli taką chorobą się zasłania to linia obrony jest do obalenia w 1 minutę. Osoba o takiej chorobie NIE MA PRAWA prowadzić pojazd. Pytanie czy lekarz za kasę wypisał co on chciał, czy też koleś ten zataił fakt swojej choroby przez co wprowadził w błąd lekarza i to też podlega pod paragraf, bowiem takim zachowaniem stworzył zagrożenie w ruchu lądowym. Wszystko zależy od tego czy prokuratorowi będzie się chciało, czy też na ten układ się godzi...
A JA TAK Z CIEKAWOSCI CZY SPRAWCA JUZ JEST W WIEZIENIU ? I ILE DOSTAL??
Daj już spokój.
To tragedia dla ofiar i sprawcy.
Różne bywa w życu Ciebie też może coś takiego spotkać - chwila nieuwagi zamyślenia. Dwie ofiary na sumieniu to największa kara dla niego.
A dla jego bliskich - jego więzienie
Współczuje
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!