metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Henryk ~Henryk (Gość)17.01.2010 18:51

To informacja dla krzykaczy, korzy twierdzili ze focus powstał i piotrków sie rozwija. buahahahhahahahahhahaha

00

klet ~klet (Gość)17.01.2010 19:13

Tutaj nie chodzi o bogatą ofertę szkół wyższych w PTB tylko o to co młodzi ludzie ukończywszy nawet nasz Uniwerek mogą uzyskać na piotrkowskim rynku pracy ? Jakie perspektywy rozwoju oferuje im nasze miasto ?

00

zet ~zet (Gość)17.01.2010 19:43

a co w tym miescie ma trzymac ludzi??dziurawe ulice? murki czy strefa płatnego parkowania ??

00

dawny piotrkowianin ~dawny piotrkowianin (Gość)17.01.2010 19:51

Jedna wieś.. co tu robić.. ja niebawem tez uciekam.. mam 22 lata, wykształcenie średnie techniczne.. w piotrkowie łASKAWIE zaoferowano mi prace za 1.100 zł do ręki, w łodzi natomiast przyjęto mnie z chęcia do filii Amerykańskiej firmy budowlanej gdzie zarabiam 4.500 zł.. ceny wynajmu mieszkań w łodzi np na widzewie są takie same jak w piotrkowie.. To na jaki (...) tu siedzieć.
Biorac pod uwage nasze miejsca rozrywki, EPIcentrum (dawny Focus Mall) to co tu robić?? TRAGEDIA ZAORAĆ PIOTRKÓW!!!!

00

agaa ~agaa (Gość)17.01.2010 20:28

do"zet". Posługując się poprawną polszczyzną to:
1. ludzi się nie "trzyma" w jakimś mieście
2. Trzymać można łyżkę w ręku
3. Ludzi mogą pozostać

00

Piotr Piotrranga17.01.2010 21:04

[Ostatnio wzrosła liczba mieszkańców gminy Sulejów. To do Koła, Przygłowa, Poniatowa czy Uszczyna trafiają niedawni piotrkowianie.]
Widocznie gmina Sulejów zapewnia korzystniejsze relacje standardu życia do kosztów zamieszkania. Dzięki czemu to tamtejsi radni dzielą w swoim budżecie dolę od podatku PIT płaconego przez "niedawnych piotrkowian"
To do przemyślenia przez radnych - bo to nie jest tak,że piotrkowianie są skazani na życie w Piotrkowie to raczej piotrkowscy radni nie mają szans na bycie radnymi gdzieś indziej.

00

Piotrkowianin Piotrkowianinranga17.01.2010 21:44

agaa: Idź już spać, bo jutro na lekcje zaśpisz. ;)
Niestety nie masz racji. Polecam lekturę Słownika języka polskiego:
http://sjp.pwn.pl/haslo.php?id=2531179
http://pl.wiktionary.org/wiki/trzyma%C4%87

00

nie jest dobrze ~nie jest dobrze (Gość)18.01.2010 10:38

politycy leją się tutaj po pysku,zamiast robić coś porządnego dla tego miasta.
Potencjalni inwestorzy omijają Piotrków szerokim łukiem,bo jak przyjdzie coś załatwić w tym mieście to wychodzą układziki,konszachty i niemoc urzędnicza.

00

Piotrkowianin Piotrkowianinranga18.01.2010 11:20

"nie-jest-dobrze" napisał(a):
jak przyjdzie coś załatwić w tym mieście to wychodzą układziki,konszachty i niemoc urzędnicza.

oraz głupota radnych, którzy nie zgodzili się na prywatyzację MZK, gdyż jest to "strategiczna dla miasta spółka". Szkoda tylko, że za utrzymanie tej "strategicznej spółki" my, mieszkańcy musimy płacić grube miliony (ok. 13 mln zł rocznie) otrzymując w zamian usługę na bardzo niskim poziomie.

00

anty ~anty (Gość)18.01.2010 11:26

Dawny Piotrkowianin - jedź i nie wracaj. Kto w ogóle karze Ci siedzieć w tym grajdole???
Jak coś mogę Ci się dorzucić do biletu w jedną stronę!

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat