oczywiście podzielam opinię jana macieja
zniszczyć łatwo, zbudować trudniej
brak mi słów na to co się dzieje w tym piotrkowie
czy prezydent nie poczuwa się do odpowiedzialności również? przecież upada kawałek historii miasta? co na to konserwator i jego klika? co na to mieszkańcy, czemu towarzystwo nie wyszło do ludzi? kiedy winni będą odpowiadać na pytania?
dlaczego żaden rzecznik nie rozmawia z nami na forach internetowych jak to było za czasów pampucha?
swego czasu matusewicz chciał utworzyć muzeum kolejnictwa w obrębie stacji, niestety matus siedzi a nowy prezydent ma tak świetną i oryginalną sprawę w dupie. przecież muzeum kolejnictwa w centrum mogłoby się również zaopiekować wąskotorówką, która przecież od centrum nie jest tak daleko?
czy lepiej zaorać zamiast przyciąć trawę?
uważam że nie powinno być takiej sytuacji że to my zabiegamy o kontakt z urzędem. to chore. dla mnie sprawa jest jasna - urząd ma wyjść na przeciw naszym oczekiwaniom.
nie ma jawnej polemiki w tym mieście na żaden temat(!), a fora internetowe w dzisiejszych czasach są naprawdę najrozsądniejszym rozwiązaniem.
Może to i lepiej niż miałby pisać takie bzdety, jak jeden z poprzednich rzeczników:
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=164&w=8284012&a=8284012
"W związku z nagłą decyzją dotyczącą
modernizacji ul. Sulejowskiej, w której to planach prawdopodobnie nie będzie
torowiska kolejki, opracowaliśmy wstępną koncepcję ułożenia torowiska w innym
miejscu atrakcyjnym przyrodniczo."
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=164&w=16772381&a=18465305
"W przyszłym roku zlecimy opracowanie koncepcji drogowej połaczenia rondem ul.
Dmowskiego, Żelaznej i Żeromskiego."?
Chociaż w sumie połączenie ul. Dmowskiego i Żeromskiego bardzo by się przydało.
Cholernie to przykre, rozwalić coś co miało zaledwie kilka miast w Polsce, a kilkanaście w europie. Ale Krzysio jak to Krzysio, na torach będzie kwiatki składał. W głębokim poważaniu ma mieszkańców, ważne żeby jego fotel był ciepły i jego znajomych, których poobsadzał po całym mieście w przeróżnych instytucjach. Proponuję zaorać magistrat i postawić tam market. A dlaczego? Przecież magistracki budynek to relikt z czasów komuny!
40 lat temu to tej kobiety mogło jeszcze na świecie nie być. ;)))
no i wątku już nie ma na pierwszej stronie
a zapowiadała się ciekawa dyskusja
Maila wysłałem ale odpowiedzi z miasta nie dostałem. W Piotrkowie Trybunalskim jest tyle atrakcji, że jedną z dwu (po PeTe strefie) politycy miejscy zajmować się nie będą. Wiedziałem, że była wąskotorówka, kiedyś jeździłem nią na biwaki szkolne, ale nie wiedziałem co z niej pozostało. Diabli mnie wzięli gdy zobaczyłem galerię na epiotrkow, niestety musiałem być w pracy. Zmarnowano, roztrwoniono zaczątek czegoś co po PeTe strefie mogło być magnesem ciągnących do miasta ludzi.
Ponieważ nie wiedziałem o tej potencjalnej atrakcji miasta PT-city to mogę nie wiedzieć o innych, a skoro władze miasta mają inne problemy na głowie niż rozwój trybunalskiego grodu to może zróbmy listę potencjalnych atutów w tworzeniu pozytywnego wizerunku miasta. Ja optuję za przerobieniem starego szlaku wąskotorówki na ścieżkę rowerową aż do Sulejowa ( wskazanie na PeTe strefa i właśnie roztrwoniony "skansen wąskotorówki" to zbyt oczywiste)a do epiotrkow mam prośbę. Miasto miało gdzieś e-mail od podatnika ( widać do wyborów daleko) ale może media potraktują poważniej, więc co władze miasta zrobiły w sprawie zachowania pamiątek po wąskotorówce.
Świetny pomysł. Tydzień Trybunalski przedrukował kiedyś (ze 3 lata temu chyba) mapkę z planami UM dotyczącymi budowy ścieżek rowerowych - jedna z nich miała przebiegać śladem torowiska kolejki od ul. Przemysłowej do ul. Sulejowskiej - nie powstał z niej ani 1 metr i pewnie długo nie powstanie, zwłaszcza, że podczas budowy połączenia ul. Witowskiej z Bawełnianą zrobiono wyrwę w nasypie kolejki i do zbudowania ścieżki potrzebna byłaby kładka nad ul. Bawełnianą, której koszt przekroczyłby zapewne cenę murka. Nie rozumiem jednak dlaczego nie wybudowano ani kawałka ścieżki na ww. odcinku.
Dodatkowo ścieżka ta mogłaby być wykonana w ten sposób, że innym kolorem kostki zaznaczonoby rozstaw szyn zlikwidowanej kolejki.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!